eur:
394.44
usd:
370.15
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Pierre Gasly, az AlphaTauri francia versenyzője érkezik a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság abu-dzabi futamának otthont adó Yas Marina versenypályára 2021. december 9-én. Az idényzáró futamon a címvédő és hétszeres vb-győztes Lewis Hamilton, valamint kihívója, a holland Max Verstappen a világbajnoki címért harcol az emírségek pályáján.
Nyitókép: MTI/EPA/Ali Haider

Kaphat még egy esélyt Pierre Gasly

A Red Bull sportigazgatója célzott arra, hogy előrébb léphet a francia pilóta.

Pierre Gasly 2019-ben került a Red Bullhoz, de aztán alig több mint fél szezon után visszaültették a fiókcsapatba, és azóta is az AlphaTauri színeiben versenyez. Ott azonban szépen szerepelt: többször dobogóra állt, a 2020-as Olasz Nagydíjon első győzelmét is megszerezte. Felmerült hát a kérdés, hogy vajon ismét átkerülhet-e a Red Bullhoz.

A Red Bull sportigazgatója, Jonathan Wheatley a Jack Threlfall Showban hintette el, hogy a 26. születésnapját február 7-én ünneplő Gasly már készen áll a következő lépésre, és nemcsak az ő, hanem Alexander Albon példájából is tanulva - írta meg a vezess.hu.

„Alex mellett sok mindent megtanultunk. Például azt, hogyan támogassunk egy olyan fiatal versenyzőt, aki nehéz időket él meg. Előtte ugyanebben a helyzetben volt Pierre is, és láthatjuk, milyen most az önbizalma. Magára talált egy viszonylag kicsi csapatnál, és őszintén szólva úgy látom, már készen áll arra, hogy megtegye a következő lépést” – fogalmazott a szakember. Ennél konkrétabban nem fogalmazott, de úgy tűnik, megvannak a terveik a francia pilóta jövőjére vonatkozóan is.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×