eur:
389.77
usd:
362.88
bux:
68087.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Sárosi Laura a kanadai Michelle Li elleni csoportmérkőzésen a rió nyári olimpia női egyéni tollaslabdaversenyében a Rio de Janeiró-i Riocentro központ 4-es pavilonjában 2016. augusztus 13-án. Sárosi Laura második csoportmérkőzésén is vereséget szenvedett, így befejezte szereplését az olimpián.
Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Visszavonul a sportszerű tettéről is ismert magyar játékos

Bejelentette, hogy felhagy az élsporttal Sárosi Laura kétszeres olimpikon tollaslabdázó.

A riói és az idei tokiói játékokon szerepelt magyar éljátékos szerdán reggel Facebook-oldalán közölte döntését.

"Talán ez az egyik legnehezebben megírt posztom. Nagyon hosszú időbe telt, hogy ki tudjam mondani, visszavonulok a profi sporttól. Egy szakasznak vége van, de mint minden más az életben, ez is egy fejlődési folyamat – áll 29. születésnapját csütörtökön ünneplő tollaslabdázó bejegyzésében, melyben arról is ír, hogy szeretne a civil életben is hasonlóan eredményesen helytállni, mint a sportban. – A szponzoraim, a csapatom, a csapattársaim, a szurkolók, a szövetség és a hozzám közel álló emberek mind hozzásegítettek ahhoz, hogy a pályafutásom során, két olimpián és nagyon sok világeseményen képviselhettem hazámat. Hatszor választottak meg a legjobb magyar női tollaslabdázónak és 21-szeres felnőtt országos bajnoknak mondhatom magam, ezek mind elképzelhetetlenek lettek volna csapat nélkül."

Sárosi a riói és a tokiói olimpián sem jutott tovább a csoportjából. Utóbbin a második mérkőzése előtt visszalépett részleges Achilles-ín-szakadás miatt.

Karrierje egyik legemlékezetesebb jelenete volt, amikor német ellenfelének elszakadt a meccs elején a cipője, nem volt nála tartalék, így fel kellett volna adnia az összecsapást, de Sárosi Laura kölcsönadta neki a saját tartalékcipőjét, pedig a mérkőzés a 2016-os olimpiai kvalifikáció szempontjából igen fontos volt. A német végül fordított és győzött, de a magyar tollaslabdázó kijutott Londonba.

A tokiói játékok másik magyar tollaslabdázója, Krausz Gergely október közepén jelentette be visszavonulását.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×