eur:
394.48
usd:
369.79
bux:
65230.38
2024. április 19. péntek Emma
Kopasz Bálint a kajak-kenu Európa-bajnokság férfi kajak egyes 1000 méteres előfutamában Poznanban 2021. június 3-án.
Nyitókép: MTI/EPA/PAP/Adam Warzawa

Tele van energiával Tokió előtt Kopasz Bálint

Nem jelenthet különsebb kihívást Kopasz Bálintnak a várható extrém szigor a tokiói olimpián. A világbajnok kajakozó emellett arról is beszélt az InfoRádiónak, hogy miként tekint riválisaira, köztük honfitársára, Varga Ádámra, aki 1000 méteren egyesben már tavaly és idén is legyőzte egyszer.

Nagyon jó formában érzem magam - mondta Kopasz Bálint, aki úgy készül az olimpiára, hogy június elején 500 és 1000 méteren is megnyerte az Európa-bajnokságot. Úgy érzi, ez lendületet és plusz motivációt is adott neki ahhoz, hogy ebből még jobb formát is kihozzon.

A 24 éves kajakozó szerint biztató a dinamikus forma Tokió előtt, bár azt elismerte, hogy az Eb-n három nagy riválisa, köztük Varga Ádám sem indult, velük az ötkarikás játékokon kell majd számolnia.

“Az elmúlt hetekben mutatott forma az edzéseken is nagyon jó volt. Mentálisan friss vagyok, a topon vagyok, tele energiával, haaz edzéseket nézzük és az azzal kapcsolatos tevékenységeket. Most csak ez kell az olimpiára. Erre koncentrálok maximálisan, nem tereli ez semmi más a figyelmemet” - fejtette ki.

Kopasz Bálint kiemelte: a fókusz továbbra is rendben van nála, és nagyon várja az olimpiát. Tavaly csak két versenyen indult, és nem lehetett tudni, hogy mit hoz a jövő, de most motiváltan tekint Tokióra.

Az új szabályok értelmében egy nemzetből két versenyző is indulhat, így 1000 egyesben Varga Ádám is ott lesz a mezőnyben.

“Ez speciális olimpia lesz ebből a szempontból, és nagyon örülök, hogy Ádám is ott lesz 1000 méteren. Ez különlegesség, azért is örülök, mert ha valamelyikünkkel történik valami, akkor ott lesz a másik, és remélhetőleg majd szép eredményt tud elérni” - mondta Kopasz Bálint, aki nem úgy tekint Varga Ádámra, mint a külföldi riválisokra, hanem versenytársként.

A Győr versenyzője arról is beszélt, hogyan készül a szigorú tokiói szabályokra.

“Nagyon merev olimpia lesz és nagyon kell figyelni mindenre. Nem lesz kijárkálás, plázázás., hanem a hotel és az edzéshelyszín között lehet csak közlekedni. Nekem ez igazából jó is, hiszen az elmúlt években én mindig így készültem, lemondtam minden másról, az egyéb kirándulásokról, kikapcsolódásról, úgyhogy ez különösebben olyan nagy kihívást nem fog jelenteni számomra.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Magyar óvodában építettek be egy nemzetközi innovációt

Magyar óvodában építettek be egy nemzetközi innovációt

A XVIII. kerületi Zöld Liget Tagóvoda teljes homlokzata és gépészete megújult, évtizedekre előre biztosítva az épület energiahatékony működését. Bár a klímaváltozás elleni küzdelemben az épületek felújítása az egyik legjelentősebb hatásokkal kecsegtető terület, itthon még viszonylag kevés kutatás-fejlesztés zajlik a témában. Az EU-s Horizon2020 keretprogram lehetőséget ad arra, hogy tagállamok kutatás-fejlesztő partnerei összefogjanak és úttörő megoldásokat fejlesszenek. Ez volt a célja a StepUP kutatás-fejlesztési projektnek is, ami innovatív megoldásokkal ösztönzi az energetikai mélyfelújítást, és ezáltal minél több épület karbonsemlegessé válását - szerepel az ABUD Mérnökiroda közleményében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×