eur:
395.84
usd:
372.81
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Gyurta Dániel elmondta, hogy látja az olimpia megrendezésének esélyeit

A mentális-pszichés felkészülés lehet az egyik legfontosabb tényező a tokiói olimpián szereplő sportolóknak – mondta az InfoRádiónak adott exkluzív interjújában Gyurta Dániel, London olimpiai aranyérmes mellúszója. A NOB tagja arról is beszélt, hogy a jelenlegi információk alapján milyen körülmények között rendezhető meg az olimpia július végén.

A három éve visszavonult úszó úgy látja, lesz olimpia, de arra kell számítani, hogy más lesz, mint a megszokott játékok.

A beutazás, a megérkezés, a faluban való elhelyezkedés, a versenyzők szállítása, mind-mind eltérő lesz a korábbiakhoz képest – sorolta az olimpiai bajnok. Hozzátette, jelenleg úgy néz ki,

a sportolók csak a saját sportáguk eseményeire mehetnek ki Tokióban.

Az egymásnak szurkolás tehát most nem lesz meg – szögezte le. Az is kérdéses, hogy Tokió városába kimehetnek-e majd a sportolók. Az sem zárható ki, hogy nézők nélkül tartják meg a versenyeket, teljesen rendhagyó olimpia lesz – mondta Gyurta Dániel, de azt is hozzátette, hogy ő a bizakodók közé tartozik, szerinte majdnem biztos az olimpia megrendezése, még akkor is, ha a helyszínen már azok a hangok vannak túlnyomó többségben, amelyek szerint nem lenne szerencsés, ha megtartanák a játékokat. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság teljesen elkötelezett a rendezés mellett.

A nemzetközi sport szereplőinek nagyon fontos ez a két és fél, három hét, az olimpia és a paralimpia, gazdasági és egyéb szempontokból is – mutatott rá Gyurta Dániel. Bízik benne, hogy megrendezik az eseményt, és a sportolók el tudnak majd vonatkoztatni a különleges körülményektől. Biztosra veszi, hogy a fizikai mellett a pszichés felkészülés is hangsúlyos lesz a megváltozott körülmények miatt, annak lesz ez szokatlanabb, aki már járt korábban olimpián. A tesztelés, a helyszínekre történő szállítás, az étkezés, a fertőtlenítés, a távolságtartás, a maszkhasználat, a testhőmérséklet tesztelése, az, hogy vezetik a versenyzők egészségi állapotát, és a hasonló intézkedések mind újdonságot jelentenek majd. Ezekre fel kell készülni előre.

Gyurta Dániel beszélt Cseh Lászlóról, a versenyzők nemzetközi súlyának növekedéséről és a sportdiplomáciai munkájáról is.

A teljes interjú meghallgatható ide kattintva - InfoRádió, Vegyesúszás, március 4.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×