eur:
395
usd:
370.83
bux:
65362.97
2024. április 19. péntek Emma
Szalai Attila és az orosz Alekszej Ionov a labdarúgó Nemzetek Ligája csoportkörének második fordulójában játszott Magyarország – Oroszország mérkőzésen a Puskás Arénában 2020. szeptember 6-án. A magyar labdarúgó-válogatott 3-2-re kikapott Oroszországtól.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Szalai Attila: világsztárok közé kerültem

A Ciprusról a Fenerbahcéhoz kerülő magyar futballista már túl van első edzésén Isztambulban.

A válogatott belső védője a Nemzeti Sportnak adott interjújában elmondta, hogy már hétfő délelőtt a Fenerbahcéval edzett.

„Körbevezettek az edzőközponton, mindent megmutattak, egyik ámulatból a másikba estem. Leírhatatlanul boldog vagyok, fantasztikus klubhoz kerültem! Cipruson, az Apollonnál sem voltak gondok a körülményekkel, de ami itt, Isztambulban fogadott, az lenyűgöző. Szóval egyelőre keresem a szavakat” – lelkendezett a másfél éve még Mezőkövesden futballozó Szalai Attila.

Azt mondja, gyorsan ível fel a karrierje: „A vártnál rövidebb idő alatt vettem eddig a lépcsőfokokat, de mindig hittem benne, alázattal, kemény munkával az ember elérheti az álmait. Mindig is hittem önmagamban! Az, hogy a Fenerbahcéhoz kerültem, tényleg álomszerű, eddig is azért dolgoztam nap mint nap, hogy minél jobb játékos legyek, mostantól még inkább így teszek.”

Hétfő este az Ankaragücüt verte 3–1-re az isztambuli elitklub, új magyar szerzeménye a helyszínen nézte ott tartózkodása első Fener-mérkőzését: „Beültettek egy páholyba bennünket, ott volt a keretből kimaradó többi játékos is és a hozzátartozóik. Nagy élmény volt a stadionba először belépni, bár szurkolók nem lehettek ott, így is kirázott a hideg.”

Szalai Attila elmondta, hogy a csapat híresen elhivatott drukkerei már most is több helyen felismerték a városban, az interneten is lelkesen üdvözölték.

„A jelenlegi keretben Luiz Gustavón kívül is vannak igazi világ­sztárok, több klasszis futballozik itt. Tényleg döbbenetes, milyen nagy klubhoz kerültem.” A várható érkezését az ő leigazolásával egy napon, vasárnap bejelentett török származású német Mesut Özilt is annak tartja. „Ő is világsztár. Nagy várakozás előzi meg az átigazolását, a szurkolók érthetően alig várják, hogy aláírja a szerződését.”

A Rapid Wiennél Bécsben nevelkedő 22 éves játékos elmondta azt is, hogy előző, ciprusi klubjánál, az Apollon Limasszolnál rendszeresen játékban volt, így a fizikai állapotán nem fog múlni, mikor vetik be először az isztambuliak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×