eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Győri Mátyás (k) az izlandi Aron Pálmarsson (b) és Elvar Örn Jónsson között az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság E csoportjának harmadik fordulójában játszott Izland - Magyarország mérkőzésen a svédországi Malmőben 2020. január 15-én.
Nyitókép: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Andreas Hillergren

Kézilabda: veszélyesnek tartják a januári világbajnokság megrendezését

Domagoj Duvnjak, a német THW Kiel játékosa és Aron Palmarsson, a spanyol Barcelona légiósa egyformán annak a véleményének adott hangot, hogy a koronavírus-járvány miatt nem szabadna megrendezni januárban az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságot.

"Szerintem túl veszélyes" - jelentette ki a horvát válogatott csapatkapitánya, Duvnjak.

Az ex-veszprémi Palmarsson még ennél is határozottabb véleményt fogalmazott meg.

"Törölni kell a versenyt. Nem értem, hogy ebben a helyzetben miért kell odarepülnünk és játszanunk" - mondta a 30 éves izlandi irányító.

A tornát - amelynek mezőnye első alkalommal lesz 32 csapatos - január 13. és 31. között rendezik négy egyiptomi városban. A magyar válogatott a gízai A csoportban január 15-én a Zöld-foki Köztársaság, 17-én Uruguay, 19-én pedig Németország együttesével találkozik.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×