INFORÁDIÓ 
2020. július 7. kedd
Apollónia

deutsch tamás

sportegyesületek országos szövetsége

tisztújítás

Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos beszél az Invitel és a Digitális Jólét Program sajtótájékoztatóján az Igazságügyi Minisztériumban 2017. augusztus 22-én. Az Invitel telekommunikációs szolgáltató kínálatában is megjelenik a kedvező árú Digitális Jólét Alapcsomag; a védjegy használatáról ezen a napon írtak alá megállapodást.

Újabb négy évre szavaztak bizalmat Deutsch Tamásnak

Infostart / MTI

Rendkívüli tisztújító küldöttgyűlést tartott a Sportegyesületek Országos Szövetsége.

Az MTK Budapest elnöki és a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöki tisztét is betöltő sportvezetőt egyedüli jelöltként, nyílt szavazással, ellenszavazat és tartózkodás nélkül bízták meg a küldöttek 2024-ig a sportszervezet vezetésével.

A SOSZ elnökségébe ugyancsak egyhangú szavazással bekerült:

 • Czerpán István (elnök, Pécsi VSK),
 • Gergely István(ügyvezető elnök, Bp. Honvéd SE),
 • Kovács Antal (Atomerőmű SE),
 • Mátyás Gábor (elnök, Dunaferr SE),
 • Nyíri Zoltán (ügyvezető alelnök, Ferencvárosi TC),
 • Őze István (klubigazgató, Újpesti TE),
 • Sámuel Botond (elnök, Tatabányai SC),
 • Sántha Gergely (elnök, DVTK SE),
 • Ujhidy Tibor (elnök, Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér) és
 • Zsoldos Péter (ügyvezető elnök, KSI).

A felügyelő bizottság tagja lett Hausz Gyula, a Főtaxi SE elnöke, Nagy József, a SOSZ korábbi elnökségi tagja és Szalai Miklós, az FTC gazdasági főigazgatója. Köszöntőjében Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja kiemelte, hogy a sportegyesületek jelentik a sportmozgalom szívét, ezért azokat családtagként kell szeretni. "A sportegyesületeknél ugyanis minden megtörténik, ami a sportban van" - fűzte hozzá a MOB tiszteletbeli elnöke.

Újbóli megválasztása után tartott beszédében Deutsch Tamás emlékeztetett rá, hogy amikor 2015 decemberében átvette a szervezet irányítását, 96 tagja volt a SOSZ-nak, jelenleg pedig már 518.

"A következő négy évben szeretnénk ezt a számot megduplázni, és megközelíteni az egykori 1100-as taglétszámot"

- hangoztatta ez elnök. Kitért arra is, hogy az elmúlt négy és fél évben 950 millió forintot kaptak a kormánytól a kis- és közepes sportegyesületek fejlesztését célzó programokra, és a működési támogatással együtt az állami források meghaladták az egymilliárd forintot.

Deutsch ígéretet tett a kis- és közepes sportegyesületek támogatásának folytatására, a szétosztandó pénz mértékét pedig a 2024-es időszak végéig szeretné megháromszorozni. Beszédét azzal zárta, hogy eredményes egyesületek nélkül nincs esély a magyar sportban újabb aranykorra.

A küldöttgyűlés ugyancsak nyílt szavazással, egyhangúlag fogadta el a SOSZ 2019. évi szakmai tevékenységéről és gazdálkodásáról szóló beszámolót, a felügyelő bizottságnak az utóbbihoz kapcsolódó jelentését, az alapszabály módosítását, valamint a SOSZ idei szakmai programját és költségvetését.

Nyitókép: Mohai Balázs
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018