eur:
395.15
usd:
371
bux:
65118.41
2024. április 19. péntek Emma
Kozma Dominik a férfi 200 méteres gyorsúszás elődöntője után a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 24-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Kozma Dominik rejtélye: megfertőződött, de nem termelt antitestet

A gyorsúszó kalandos heteken van túl, és még nincs vége – egyelőre az orvosok sem találják a magyarázatot.

Kozma Dominik hat hét kihagyás után újrakezdte az úszóedzéseket. A világbajnoki bronzérmes gyorsúszó azért került karanténba, mert a második koronavírustesztje pozitív lett. Emiatt még az otthonát sem hagyhatta el, noha nem voltak tünetei, sem panaszai a vesztegzár alatt.

"Azért az elején mindenki megijed, én is, aztán ha nem is vontam meg a vállam, mert azért ez komoly dolog, de nem foglalkoztam vele, tünete nemigen volt. Az első két napi stresszben lett egy kis torokfájásom, de ezen kívül semmi jele nem volt a betegségnek" – mondta a Képes Sportnak adott interjúban.

Az igazán izgalmas, hogy még most sem lehet biztos abban, hogy valóban elkapta a fertőzést, mert egyedül csak a második vizsgálata mutatta ki a vírust a szervezetében, utána két héttel már nem volt nyoma, és azóta sem produkált pozitív tesztet, viszont antitestet sem jelzett az utólagos teszt.

Egyelőre a szakemberek sem tudnak magyarázatot a jelenségre, az is előfordulhat, hogy téves eredményt mutatott az az egy teszt, amelyik alapján karanténba küldték a sportolót. Most tovább vizsgálják a vérét, ugyanis elvileg ő is vállalkozott arra, hogy vérplazmát adjon a betegek gyógyításához, de ennek elvileg csak akkor van értelme, ha a szervezete a betegség alatt termelt antitesteket.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×