eur:
394.51
usd:
369.85
bux:
65193.1
2024. április 19. péntek Emma
Cristiano Ronaldo, a Juventus csatára, miután gólt szerzett a Cagliari ellen az olasz első osztályú labdarúgó-bajnokság 2020. január 6-i mérkőzésén Torinóban.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Marco

Esti BL-rangadó a koronavírus árnyékában

A fertőzés is naprendre került a Lyon–Juventus Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő előtt: a franciák inkább az olasz szurkolóktól tartanak, mint Cristiano Ronaldótól, pedig a portugál az egyenes kieséses mérkőzések igazi specialistája.

A Juve nem akar úgy járni, mint tavaly.A 2019-es nyolcaddöntőben, ugyancsak idegenben játszva az első mérkőzést, 2-0-ra kikapott az Atlético Madridtól, s csak Cristiano Ronaldo zsenialitásának köszönhette, hogy mégis továbbjutott. Maurizio Sarri figyelmeztetett arra, hogy Lyonban sem vár rájuk könnyű másfél óra.

Az elmúlt napokban a mérkőzéssel kapcsolatos alapkérdés volt, hogy elkísérhetik-e a Juve szurkolói a csapatot. Nincs hivatalos tiltás, elindulhattak a szurkolók. Sarri a sajtótájékoztatón odaszúrt egy kicsit a kérdést szerinte túldimenzionáló franciáknak: "Ez európai probléma, nem csupán olasz. Olaszországban 3500 tesztet csináltak a koronavírus miatt, persze, hogy több a pozitív eset. Franciaországban eddig csak 300 mintát elemeztek, persze, hogy kevesebb a pozitív. Ha ugyanannyit csináltak volna, ugyanannyi lenne a pozitív. Szóval a mi szurkolóinknak minden joga megvan arra, hogy itt legyenek.”

Beszélt az ellenfélről is: „A Lyon veszélyes csapat, amely berendezkedhet kontrákra is, de képes arra, hogy mélyen védekezve kontrollálja a játékot. Nem érdemtelenül jutottak el a Bajnokok Ligája ezen szakaszába, csak kiváló teljesítménnyel érhetünk el itt jó eredményt.”

Sarri természetesen dicsérte Cristiano Ronaldo formáját, szerinte a portugál nemcsak a mérkőzéseken szerzett góljaival emelkedik ki, hanem elkötelezett edzésmunkájával is. A portugál szupersztárnak elképesztő a statisztikája a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában. Több gólt szerzett eddig a BL-tavaszokon (65), mint Messi (113) és Raúl (71) a teljes, tehát a csoportszakaszokat is figyelembe vevő teljes történetében. A teljes BL-teljesítményét nézve (127 gól), többnél jár, mint az eddig valaha a BL-ben részt vett csapatok közül 119, köztük például az Atlético Madrid, az AS Monaco, vagy a PSV.

Ami a várható összeállításokat illeti, az olaszoknál kérdéses a napokban felépült Gonzalo Higuaín játéka, könnyen elképzelhető, hogy csak csereként kap szerepet. A várható tizenegy: Szczęsny – Danilo, De Ligt, Bonucci, Alex Sandro – Bentancur, Pjanić, Rabiot – Cuadrado, Dybala, Cristiano Ronaldo. Ha így lesz, játszik egy olyan futballista is a Juvéban (Miralem Pjanić), aki korábban a Lyont erősítette. A Lyon kapuját Ronaldo honfitársa, Anthony Lopes védi majd, a többiek: Denayer, Marcelo, Marcal – Dubois, Guimarães, Tousart, Aouar, Cornet – Toko Ekambi, Dembélé. Az OL fiatal középpályása, az algériai származású francia Houssem Aouar felkeltette a Juventus érdeklődését, a jövő szempontjából neki különösen fontos ez a találkozó.

A Lyon az utóbbi időben nagyon sok, nagyon jó játékos eladásával hizlalta a bankszámláját. Az elmúlt három évben kilenc (!) játékost adott el közel húszmillió euróért vagy többért, köztük olyan futballistákat, mint Tanguy Ndombélé, Alexandre Lacazette, Ferland Mendy, Corentin Tolisso, Samuel Umtiti és Nabil Fekir.

A mérkőzés 21 órakor kezdődik, a Spíler 2 közvetíti.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×