INFORÁDIÓ 
2020. június 2. kedd
Anita, Kármen

úszs

wladár sándor

szabó tünde

len

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár sajtótájékoztatót tart a HISZEK Benned Sport Program soron következő üteméről az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkárságán 2019. július 5-én.

Két olimpiai bajnokot győzött le Szabó Tünde államtitkár

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid

Szabó Tündét jelöli a Magyar Úszó Szövetség az európai szövetség (LEN) végrehajtó bizottságába és az egyik alelnöki posztjára is – erősítette meg az InfoRádiónak Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke.


Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke szerint nem volt kérdés, hogy Szabó Tündét, az sportért felelős államtitkárt jelöli a szövetség a LEN tisztújításán. Az elnök úgy látja, hogy az egykori olimpiai ezüstérmes úszót a sporteredményei, majd az úszószövetségben végzett főtitkári munkája is alkalmassá teszi az új funkciók betöltésére.

"Államtitkárként is a magyar úszás elhivatott támogatója, és a megszerzett tudását, tapasztalatát és befolyását jól tudja majd kamatoztatni a LEN-ben" – mondta Wladár Sándor, és hozzátette, nemcsak a LEN végrehajtó bizottságába jelölték, hanem az alelnöki posztra is. A májusi budapesti tisztújító kongresszuson döntenek róla, de a honi elnök biztos benne, hogy meglesz a kellő támogatottsága, mert Magyarország annyiszor nyújtott segítő kezet a LEN-nek, nem kérdés, hogy jár ez a megtisztelő jelölés.

Szabó Tünde Gyárfás Tamás sportdiplomáciai nyomába léphet, az úszószövetség korábbi elnöke ellen jelenleg büntetőeljárás folyik, ezért – noha Wladár Sándor szerint kiválóan végezte a munkáját a LEN-ben – az ő megbízatását nem lehet meghosszabbítani.

Több jelölt is pályázott a LEN-posztokra, de Szabó Tündét az úszószövetség elnöksége száz százalékban támogatta, és az elnök szerint teljes konszenzus van az államtitkár támogatásáról. Wladár Sándor személyiségi jogokra hivatkozva nem akarta elárulni, hogy kik indultak még a jelölésért, csak annyi mondott el, hogy két olimpiai bajnok is volt közöttük. "Kiváló sportemberek és sportvezetők, de most ez a döntés született. Én Szabó Tündét támogattam" – mondta Wladár Sándor.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Kapcsolódó hang

Wladár Sándor Szabó Tünde LEN-jelöléséről
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018