eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Madrid, 2016. szeptember 14.Zinedine Zidane, a spanyol Real Madrid francia edzője a labdarúgó Bajnokok Ligája első fordulójának F csoportjában játszott Real Madrid -Sporting Lisboa mérkőzésen a madridi Santiago Bernabeu Stadionban 2016. szeptember 14-én. (MTI/EPA/Kiko Huesca)
Nyitókép: MTI/EPA/Kiko Huesca

Mediterrán meccsnap: mire megy Madrid?

Madrid napja lesz, sugallja a Marca, az első számú ottani sportnapilap címlapja, tekintve, hogy a ma esti BL-mérkőzések közül kettőn is a spanyol főváros óriási érdekeltek. A Real Madrid a Paris Saint-Germain vendége lesz, az Atlético Madrid pedig fogadja a Juventust.

Amikor legutóbb Zinedine Zidane vezette a Bajnokok Ligájában a királyi klubot (a 2017-2018-as idényben), a megnyert kijevi döntőbe a Paris Saint-Germain legyőzésén keresztül vezetett az út. Zidane egyébként is kulcsfigura, nem csupán azért, mert egy francia vezeti majd a Madridot a francia bajnok ellen – feltehetően hasonló megfontolásból került Karim Benzema a L’Équipe címlapjára –, hanem, mert valóban úgy gondolják a klub hívei, hogy az edző a kulcsfigura, vele minden sorozatot megnyert a BL-ben a csapat, nélküle elbukott.

Nyilván a ma esti mérkőzésnek nincs akkora jelentősége, mintha az egyenes kieséses szakaszban játszanák, a papírforma szerint mind a két csapat esélyes a továbbjutásra, bárhogyan is végezzenek a Parc des Princes-ben, ugyanakkor kínál néhány érdekességet a találkozó.

Neymar eltiltott, nem játszhat, így nagy valószínűséggel a Mbappé, Cavani, Neymar trióból senki sem léphet pályára a hazaiak oldalán. Biztosan hiányozni fog az a két szupersztár, akit a Madrid meg akart szerezni az elmúlt hónapokban: Kylian Mbappé és Neymar. Ellenben a PSG kapuját feltehetően Keylor Navas védi majd, aki Zidane és a Madrid diadalokat hozó BL-korszakában az első számú kapus volt. A nyáron ő a Parc des Princes-be, a francia válogatott Alphonse Areola a Bernabéuba igazolt, tulajdonképpen helyet cseréltek. Azzal a kis aprósággal, hogy Areola csak második számú kapus Thibaut Courtois mögött.

Érdekes egyébként, hogy a Madridnak remek az idegenbeli BL-mérlege, a legutóbbi nyolc meccséből csak a CSZKA Moszkva elleni csoporttalálkozót bukta el, ellenben a PSG pedig hazai pályán remek, az elmúlt lassan tizenöt évben, 2004 novembere óta nem kapott ki pályaválasztóként a csoportkörben. Az egyenes kieséses szakasz már más történet, ott 2018-ban a Real Madrid, idén pedig a Manchester United is nyert a PSG ellen.

Van előtörténete az Atlético Madrid-Juventus meccsnek is. Diego Simeone legénysége tavasszal 2-0-ra nyert a Wanda Metropolitanóban az olaszok ellen (kiváltva az edző elhíresült gólörömét), ám a visszavágón Cristiano Ronaldo, mesterhármast szerezve, egymaga fordított. A portugálnak egyébként is nagyon megy az Atlético ellen. Más kérdés, hogy a legutóbbi találkozó óta alaposan kicserélődött mind a két keret, s immár az Atlétinek is akad egy portugál csatársztárja, a mindössze 19 éves Joao Felix, akiben sokan CR7 utódát látják.

Azok után, hogy az angol klubok uralták a 2018-2019-es kupaidényt (csak a Premier Lreague-ben szereplő alakulat jutott fináléba a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában is), kedden kikapott a Liverpool és a Chelsea is. Ma a Manchester City és a Tottenham mutatkozik be. Előbbi, amely története során először vág neki úgy a BL-szezonnál, hogy a bukmékereknél a legnagyobb favoritnak számít, Ukrajnában, Harkovban a Sahtar Donyeck ellen lép pályára. A tavasszal döntős Tottenham Pireuszban, az Olympiakosz ellen kezd.

A szerdai program

A csoport

  • Club Brugge (belga)-Galatasaray (török) 18.55 (Tv: Spíler1)
  • Paris Saint-Germain (francia) - Real Madrid (spanyol) 21.00 (Spíler2)

B csoport

  • Olimpiakosz (görög)-Tottenham Hotspur (angol) 18.55 (Spíler2)
  • Bayern München (német)-Crvena zvezda (szerb) 21.00 (Spíler1)

C csoport

  • Dinamo Zagreb (horvát)-Atalanta (olasz) 21.00
  • Sahtar Donyeck (ukrán)-Manchester City (angol), Harkiv 21.00

D csoport

  • Bayer Leverkusen (német)-Lokomotiv Moszkva (orosz) 21.00
  • Atlético Madrid (spanyol)-Juventus (olasz) 21.00 (M4 Sport)

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×