eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Bíró Attila, a magyar csapat szövetségi kapitánya a női vízilabda Vodafone Kupa Magyarország-Ausztrália mérkőzésén a budapesti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2018. június 28-án. Magyarország-Ausztrália 9-8.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Bíró Attila: univerzális játékosokra lesz szükség

Az eddigieknél is fontosabb lesz az olimpián a vízilabdázók sokoldalúsága – fejtette ki az InfoRádiónak a magyar női válogatott szövetségi kapitánya, Bíró Attila. A szakvezető arról is beszélt, hogy miként kezeli, hogy 13 helyett csak 11 játékosa lehet Tokióban, ha sikeres lesz a kvalifikáció.

A szövetségi kapitány megjegyezte: csupán egy kapust fog nevezni, másképp mezőnyjátékostól venné el a helyet, „ami ebben a 11-es létszámban egy nagyon nagy érvágás lenne”. Hozzátette: Gyöngyösi Anikó "titkos aduász", hiszen a center kapusként is volt már válogatott, így vészhelyzetben kapuba állítható.

Bíró Attila szerint még több univerzális, több poszton bevethető játékosra van szükség.

„Az már kevés lesz az olimpiai csapatba kerüléshez, hogy valaki egy poszton kiemelkedőt tud nyújtani. Kell tudni védekezni és támadni, kicsit centerezni, és bekkelni is”

– fogalmazott.

A szakvezető szerint a szövetség és a klubok közti együttműködés jó volt az utóbbi években. Mivel a kluboknak is érdeke, hogy a magyar női válogatott kijusson az olimpiára, így még több közös edzést tervez év közben, erre szeptemberben tesz indítványt a nőiliga-ülésen. Ez esetleg a klubok edzéseinek kárára is mehet, de bízik benne, hogy nem lesz akadálya, főként hogy egy válogatott összetartáson a játékosok is sokat fejlődnek. "Sűrű lesz a klubszezon, de bízom benne, hogy márciusban nem lesz még olimpiai selejtező, és akkor nyugalmasabb lesz a bajnoki szezon második fele. Az Európa-bajnokság sikeréért ugyanakkor a kluboknak is sokat be kell áldozniuk".

A jövő évi Európa-bajnokságot Magyarország rendezheti. A szövetségi kapitány szerint ez semmilyen előnyt nem jelent a csapatnak, ugyanakkor szép számú magyar közönség és jó hangulatú szurkolás várható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×