eur:
394.89
usd:
363.14
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Spielberg, 2015. június 20.Jean Alesi volt francia Forma-1-es versenyző a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Osztrák Nagydíjának keretén belül megrendezett Legendák Futama nevű verseny edzésén a spielbergi Red Bull pályán 2015. június 20-én. (MTI/EPA/Erwin Scheriau)
Nyitókép: MTI/EPA/Erwin Scheriau

Keményen beszólt Michael Schumachernek egykori riválisa

Jean Alesi szerint nem a hétszeres világbajnok német a Forma-1 történetének legjobbja.

Tizenkét évig volt a Forma-1-es mezőny tagja Jean Alesi, de a francia nem hagyott igazán maradandó nyomot: egy futamot tudott megnyerni, kétszer indulhatott az élről, és a pontversenyben a negyedik helyezés volt a legjobbja. Még az F1 világának egyik meghatározó alakja, aki hosszú ideje nem beszélt Michel Schumacherről, aki 2013-as síbalesete és azóta családi titokként kezelt egészségi állapota miatt tabutémának számít a sportágban.

Ezúttal azonban Alesi, aki 2001-ben fejezte be a versenyzést, tehát csatázott Schumacherrel is, egy podcastban meglepő kijelentést tett róla: "Természetesen különleges volt, de Senna sokkal mélyebb benyomást tett rám."

A brazil háromszoros világbajnok volt, és 34 évesen szenvedett halálos balesetet Imolában. A futam mezőnyében ott volt Alesi is. A francia expilóta persze elismerően is beszélt Schumacherről, szerinte az tette nagy bajnokká, hogy a bármit is kért, a csapata mindig teljesítette.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×