eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője a csapatának az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában a Manchester City ellen játszott mérkőzésén a manchesteri Etihad stadionban 2019. január 3-án.
Nyitókép: MTI/AP/Dave Thompson

Klopp is szenvedésre számít Messi templomában

A Liverpool szurkolói már kedden birtokba vették (vagy megpróbálták birtokba venni) Barcelona egy részét. Alkalmasint nem úgy, ahogyan azt bárki is szerette volna. Helyieket lökdöstek be egy szökőkútba, másutt szállodai dolgozokkal erősködtek. Állítólag hat rendbontót le is tartóztattak. A csapat másfajta bosszúságot szeretne okozni a helyieknek a Camp Nouban.

Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere biztos abban, hogy csapata szenvedni fog a Camp Nouban. A katalánok több mint harminc mérkőzés óta nem kaptak ki otthon a Bajnokok Ligájában, nem ok nélkül gondolják a liverpooliak, hogy már a döntetlen is nagy siker lenne. Az is kérdéses, melyik idegenbeli arcát mutatja a Pool, hiszen a tavalyi, a Manchester City elleni negyeddöntő után 2018-ben már nem nyert BL-mérkőzést az Anfield Roadtól távol, ellenben 2019-ben legyőzte mind a Bayern Münchent, mind pedig a Portót vendégként.

Nem kétséges, hogy nagy teher nehezedik majd a védelemre.

Annak vezéralakja, a holland Virgil van Dijk a hét elején megkapta az Év játékosának járó kitüntetést Angliában, különleges, hogy a mostanit is beleértve a legutóbbi két idényben két Liverpool-játélkos végzett az élen, előbb Mohamed Szalah, majd Van Dijk Ilyesfajta duplázásra a „vörösök” játékosai negyedszázaddal ezelőtt voltak képesek, akkor 1983-ban Kenny Dalglish, 1984-ben pedig Ian Rush nyert.

A keddi szurkolói rendbontások ellenére természetesen a „vörösök” számítanak arra, hogy hallják majd a You’ll Never Walk Alone-t, hogy maguk mögött érezhetik majd a táborukat. Ötezer Liverpool-szurkoló kelt úta a Mersey-partjáról hogy biztassa a csapatot.

A nagy kérdés, hogy játszik-e Roberto Firmino, a brazil, akit a Barcelona koreábbi aranylabdása, Rivaldo nagyon dicsért. Úgy véli, egyetlen pillanatra sem szabad szem elől téveszteni, mert a legkisebb lehetőséget is képes kihasználni. A katalánok tartanak a Liverpool kapusától, Alisson Beckertől is, aki tavaly, még az AS Roma kapusaként védett azzon a találkozón az Örök Városban, amelyen a Barcelona a 3-0-s vereséggel kiesett a BL-ből. A brazil válogatott kapus az eddigi 35 Premier League-mérkőzéséből húszon nem kapott gólt.

Ernesto Valverde, a Barcelona edzője a legjobb csapatát küldheti pályára, ám azt még nem dönntötte el, hogy a Liverpool korábbi játékosa, Philippe Coutinho kezdjen, vagy Ousmané Dembélé. (Akad még egy ex-liverpooli a Barcelonában: Luis Suárez.)

A katalán sajtó nem szerénykedik.

„Üdvözlet a Liverpoolnak Lionel Messi templomában, a Camp Nouban”

- írta az egyik, a másik egyszerűen Istennek nevezte az argentint. A számadatokra jobban adók kigyűjtötték, micsoda formában játszik Messi a mostani idényben a BL-ben: 66 percenként szerzett eddig gólt, nyolc mérkőzésen tízet. Húsz alkalommal találta el a kaput, ebből született a tíz gól.

A mérkőzés 21 órakor kezdődik, az M4 közvetíti.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×