eur:
395.78
usd:
372.66
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Harry Kane, a Tottenham Hotspur (földön) és Fernandinho, a Manchester City játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén a londoni Tottenham Hotspur Stadionban 2019. április 9-én.
Nyitókép: MTI/AP/Frank Augstein

Négyszázmillió eurós bukás Londonban

Változott-e bármi is a Bajnokok Ligája tavaszi erőviszonyait illetően a nyolcaddöntő és a negyeddöntő első fordulója között? Másképpen: akadt-e meglepetés a legutóbbi négy mérkőzésen?

A válasz nyilván függ attól is, kinek hol helyezkedik el ebből a szempontból az ingerküszöbe. Nyilván a tét fokozza az óvatosságot, de generálisan a négy meccs elmaradt a várakozástól. Tavaly ebben a szakaszban (tehát a negyeddöntők első 90 perceiben) 14 gól esett, olyan emlékezetes mérkőzéssel, mint a Juventus–Real Madrid, Cristiano Ronaldo ollózásával, a Liverpool–Manchester City a „vörösök” háromgólos sikerével, a Barcelona–AS Roma egy olyan katalán sikerrel, amely után mindenki azt hitte, a legelszántabb római híveken kívül, hogy eldőlt a továbbjutás, s a vendégsikert hozó Sevilla–Bayern München meccs.

Idén csupán hat gól esett, egyedül a Liverpool jutott el két szerzett gólig. Talán Jürgen Klopp legénysége és az Old Traffordon is nyerni tudó Barcelona van a legjobb helyzetben a továbbjutást illetően, de a BL-ben soha, semmit nem lehet tudni. Megint csak a 2018-as tavaszra visszarévedve: az AS Roma ledolgozott, a Juve majdnem ledolgozott egy háromgólos hátrányt. A nyolcaddöntő két legnagyobb bravúrját elérő csapatra, az Ajaxra és a Man Unitedre most hasonló léptékű feladat vár.

Meglepetést keltett a Manchester City veresége, amelynek a jelek szerint a végzetét jelentik az angolok elleni európai kupatalálkozók. Megfejthetetlen, hogy miért nem tud még döntetlent sem elérni Pep Guardiola együttese azok a csapatok ellen, amelyek ellen a bajnoki mérlege kifejezetten jó. A katalán edzőt sok bírálat érte a Spurs elleni londoni vereség után, elsősorban Leroy Sané és Kevin De Bruyne mellőzése miatt, mindketten csak a hajrára szálltak be. Guardiola később azt mondta, De Bruynét azért hagyta ki, mert inkább két labdaszerző középpályással akart kezdeni. Gazdag a City, nemcsak financiális értelemben, hanem amiatt is, hogy nélkülözni tudta De Bruynét, Sanét és a sérüléséből éppen csak felépülő Bernardo Silvát, valamint Gabriel Jesust is. A visszavágón hárman minden bizonnyal kezdenek, de lehet, hogy a brazil is – noha ő ritkán van Sergio Agüeróval egyszerre a pályán. Mindenesetre érdekes, hogy a négy, a mérkőzés döntő részében vagy egészében hiányzó klasszis piaci értéke 400 millió euró!

A Manchester Unitednak talán még nagyobb bravúrra lenne szüksége, mint a Parc des Princes-beli nyolcaddöntőben a továbbjutáshoz, a „vörös ördögök” legfeljebb Ole Gunnar Solksjaer „mágiájában” bízhatnak – húsz éve, a Camp Nouban a Manchester United a 90. percben még 0-1-re állt a Bayern München elleni BL-döntőben, aztán három perc alatt két gólt szerezve nyert. A döntő gólt éppen a norvég csatár lőtte.

A Juventusnál minden érdekelt arról beszélt az Ajax elleni döntetlen után, hogy még nincs lefutva a továbbjutás, alkalmasint óvatosságra inti őket az a tény, hogy az Ajax idegenben még veretlen a mostani sorozatban, s hogy a Bernabéuban is bravúrra volt képes. Cristiano Ronaldo napra pontosan 12 évvel azt követően szerezte meg a tegnapi gólját, hogy először, még a Manchester United játékosaként, az AS Roma ellen gólt lőtt a Bajnokok Ligájában. A szerdai már a természetesen rekordjavítást jelentő 125. találata volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×