INFORÁDIÓ
2021. március 3. szerda
Kornélia

jakarta

indonézia

olimpia

2032

korea

észak-korea

dél-korea

aján tamás

A Budapest 2024 által 2017. január 4-én közölt legfrissebb aktuális látványterv az Olimpiai Parkról az esetleges 2024-es budapesti olimpia egyik helyszínéről, amely a IX., X. és XXI. kerületekben, a Kvassay-zsilip térségében található, elöl középen az Olimpiai Atlétikai Stadion, balról az olimpiai falu. A látványtervet a Brick Visual, az építési terveket a BORD Építész Stúdió készítette. A 2024-es olimpia rendezési jogáért a magyar főváros Los Angelesszel és Párizzsal verseng, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szeptember 13-án, Limában dönt a helyszínről.

Aján Tamás: Budapest szemez a 2032-es olimpia rendezésével

InfoRádió

A NOB tiszteletbeli tagja, Aján Tamás az InfoRádióban úgy vélekedett, toronymagas esélyese egy nem is olyan távoli olimpia megrendezésének a két Korea - közösen. Elárulta azt is: "nem titok", Budapest is kandidálhat.

"Biztos, hogy a két Korea jelentkezni fog" a 2032-es olimpia megrendezésére - közölte az InfoRádióban Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség elnöke, a NOB tiszteletbeli tagja. Úgy látja, ez "politikailag óriási dolog lenne, és ezt Thomas Bach NOB-elnök is így látja, tárgyalt is az ENSZ főtitkárával, valamint mindkét Korea vezetőjével".

Ha szerinte a két Korea közös csapattal venne részt és meg is rendezné az olimpiát, annak olyan súlya lenne, hogy bár sportszakmailag fel lehetne hozni érveket mások mellett,

"nem konkurálhatna senki a két Koreával",

Dél-Korea "odateszi magát" és Észak-Korea is "ott lesz".

Aján Tamás arról is beszélt, Indonézia egyre komolyabb sporttényező nemcsak az ő sportágában, a súlyemelésben, hanem például Ázsia Játékokat is szervezett. Megfogalmazása szerint "az elmúlt 8-10 évben óriási változás történt a fővárosban", Jakartában. Az indonéz államelnök is szereti a sportot, és határozott szándéka, hogy odavigye a 2032-es olimpiát -

"ahogy nem titok, Budapest is szemezgeti azt, hogy megpályázza, ha úgy alakul minden".

Nyitókép: -

Kapcsolódó hang

Olimpia 2032 - Aján: a két Korea a fő esélyes a rendezésre
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018