eur:
392.86
usd:
366.47
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
A Budapest 2024 által 2017. január 4-én közölt legfrissebb aktuális látványterv az Olimpiai Parkról az esetleges 2024-es budapesti olimpia egyik helyszínéről, amely a IX., X. és XXI. kerületekben, a Kvassay-zsilip térségében található, elöl középen az Olimpiai Atlétikai Stadion, balról az olimpiai falu. A látványtervet a Brick Visual, az építési terveket a BORD Építész Stúdió készítette. A 2024-es olimpia rendezési jogáért a magyar főváros Los Angelesszel és Párizzsal verseng, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szeptember 13-án, Limában dönt a helyszínről.
Nyitókép: -

Aján Tamás: Budapest szemez a 2032-es olimpia rendezésével

A NOB tiszteletbeli tagja, Aján Tamás az InfoRádióban úgy vélekedett, toronymagas esélyese egy nem is olyan távoli olimpia megrendezésének a két Korea - közösen. Elárulta azt is: "nem titok", Budapest is kandidálhat.

"Biztos, hogy a két Korea jelentkezni fog" a 2032-es olimpia megrendezésére - közölte az InfoRádióban Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség elnöke, a NOB tiszteletbeli tagja. Úgy látja, ez "politikailag óriási dolog lenne, és ezt Thomas Bach NOB-elnök is így látja, tárgyalt is az ENSZ főtitkárával, valamint mindkét Korea vezetőjével".

Ha szerinte a két Korea közös csapattal venne részt és meg is rendezné az olimpiát, annak olyan súlya lenne, hogy bár sportszakmailag fel lehetne hozni érveket mások mellett,

"nem konkurálhatna senki a két Koreával",

Dél-Korea "odateszi magát" és Észak-Korea is "ott lesz".

Aján Tamás arról is beszélt, Indonézia egyre komolyabb sporttényező nemcsak az ő sportágában, a súlyemelésben, hanem például Ázsia Játékokat is szervezett. Megfogalmazása szerint "az elmúlt 8-10 évben óriási változás történt a fővárosban", Jakartában. Az indonéz államelnök is szereti a sportot, és határozott szándéka, hogy odavigye a 2032-es olimpiát -

"ahogy nem titok, Budapest is szemezgeti azt, hogy megpályázza, ha úgy alakul minden".
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Vér tapadhat az Apple termékeihez?

Vér tapadhat az Apple termékeihez?

A Kongói Demokratikus Köztársaság kormánya felszólította az Apple-t: tisztázza, tudatában van-e annak, hogy termékei előállításához felhasznált ásványi anyagok között lehetnek olyanok is, amelyek a konfliktusok sújtotta területekről származnak. A kormány által megbízott nemzetközi jogászcsoport levelet küldött Tim Cooknak és az Apple francia leányvállalatának, amelyben aggodalmukat fejezték ki és válaszokat követeltek arra, hogyan biztosítja az Apple ellátási láncának átláthatóságát egy olyan régióban, ahol több mint 100 fegyveres csoport tevékenykedik - közölte az ABC News.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×