eur:
394.11
usd:
365.27
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Kis Gábor (b) és Nagy Viktor a riói nyári olimpia férfi vízilabdatornáján az 5. helyért játszott Magyarország - Görögország mérkőzés után a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 20-án. A magyar válogatott 12-10-re győzött.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

"Érzelmileg kezelhetetlen lesz a visszavonulás" - Kis Gábor megszólalt

A fizikai állapota is befolyásolta a vízilabdát nyáron befejező olimpiai bajnok, válogatott Kis Gábor végleges döntését.

A szezon végén visszavonul Kis Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó, a Szolnok csapatának centere. A 2008-ban, Pekingben aranyérmes játékos a vlv.hu szaklapnak nyilatkozva jelentette be döntését, melyet elsősorban korával indokolt.

Kis Gábor az InfoRádiónak nyilatkozva hozzátette, az elmúlt egy-két évben már körvonalazódott az elhatározása és annak az időzítése is.

"Az utolsó szerződésemet két évre írtam alá, úgyhogy tudtam, hogy nem valószínű, hogy tovább játszom. Viszont az is igaz, hogy a vége felé a sportolói pályafutásnak, még jó teljesítménnyel sok ember kérdőre von, hogy nem akarom-e folytatni, a klubom is szerette volna, ha maradok még. Így egy olyan közeget fogok otthagyni, ami számomra nagyon fontos, ezért elbizonytalanodtam, vacilláltam. De a legjobb döntést hoztam meg.

Még nem vetett számot pályafutásával, mert bár sokat jár a fejében a meghozott döntés, a bajnokságból még sok hátravan, most jön "a keményebb része", még korai lenne azzal foglalkoznia, hogy mi lesz utána.

Azt azért valószínűsíti, hogy a hátra lévő mérkőzések "kezelhetetlenek lesznek" számára érzelmileg.

A bajnokságban is jó pozícióban van a Szolnok, valamint a Bajnokok Ligájában is áll még. De a 36 éves Kis Gábor számára már komoly nehézséget is okoz játszani, a fizikai problémái is siettették a döntését, hiszen centerként birkózni a legmegterhelőbb; egy komoly téttel bíró mérkőzés akár 2-3-4 napig is kihat rá utána, lassult a regenerációja, "nem vagyok már 22 éves".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×