eur:
392.93
usd:
366.52
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Haumann Péter Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színész, a Nemzet Színésze Makk Károly Kossuth-díjas filmrendező temetésén a Fiumei úti sírkertben 2017. szeptember 9-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Így emlékeznek meg Haumann Péter haláláról

Szombaton hunyt el a Nemzet Színésze.

Mint arról az Infostart is beszámolt korábban, 81 éves korában méltósággal viselt hosszú betegség után meghalt Haumann Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, a nemzet színésze.

Gyermekei, Máté és Petra követték a pályán, fia egy Shakespeare-idézettel búcsúzott édesapjától a Facebookon:

„Apu sokat mondogatta az alábbit mielőtt elment:

Hamlet
Tapot se; daczolunk e baljóslattal: hisz egy verébfi
sem eshetik le a gondviselés akaratja nélkül. Ha
most történik: nem ezután; ha nem ezután, úgy most
történik; s ha most meg nem történik, eljő máskor:
készen kell rá lenni; addig van. Miután senkinek sincs
olyanja, mit itt ne hagyjon: mit árt elébb hagyni el?
Ám legyen!”

A budapesti Katona József Színháznak több mint két évtizeden volt a tagja Haumann Péter, az intézet ezt írta halálhírére a Facebookon: „Huszonkét éven át a Katona József Színház társulatának tagja. Halálának híre mély fájdalommal tölt el minket, az együtt töltött évek emlékét szívünkben őrizzük.”

Miskolci Nemzeti Színház: „2012-ben a miskolci közönség a Nemzet Színésze, a Kossuth-díjas Haumann Péter alakításában láthatta a kisember-ügynök, Willy Loman örök figuráját Az ügynök halála című előadásunkban, Balikó Tamás rendezésében. Emléke, játéka örökké velünk marad.”

Novák Katalin köztársasági elnök ezt írta ki a Facebookra: „Isten nyugosztalja Haumann Péter színészóriást.”

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere Facebook-posztjában óriási veszteségként ír a színész haláláról.

„Az ő színészete esetében minden kiegészítés fosztóképző. Filmszínész, karakterszínész, szinkronszínész… Haumann Péter egyszerűen színész volt, egy a legnagyobbak közül.

Mindent tudott, a tragédiától a komédiáig, az operettől a musicalig, a filmtől a sorozaton át a meseszinkronig. Aligha akad olyan generáció ma Magyarországon, akiknek ne adott volna meghatározó élményt valamelyik alakítása. Az elmúlt években fokozatosan, csendben vonult vissza a pályától, a Macskák 1500. előadásán tavaly szeptemberben még utoljára erőt merített a közönség szeretetéből. Ma örökre megpihent. Isten nyugosztalja!”

Mesterházy Attila ,az MSZP volt elnöke felfoghatatlan veszteségről ír: „Minden szerepben káprázatos volt legyen az Harpagon vagy a Patás a Bakterházból. A filmjeivel őrizzük emlékét.”

Haumann Péter az InfoRádió Aréna című műsorának nyolc éve volt a vendége, a beszélgetést itt megnézheti.

Itt pedig egy egy évvel ezelőtt interjúnk található vele.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×