eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pexels.com

Világsztárok budapesti fellépései a Covid árnyékában: felemás a kép

A koronavírus-járvány nem kedvez a turnézó sztároknak, már többeknek le kellett mondaniuk fellépésüket, de mi lesz azon koncertekkel, amikre Budapesten kerülne sor?

Előző héten Adele az Instagramon jelentette be egy élő videóban, hogy nem tudja elkezdeni Las Vegas-i show-műsorait. Az énekesnő mindezt azzal okolta, hogy késnek a szállítmányok, a csapatának a felét ledöntötte a koronavírus, így nem állnak készen – idézi föl a többi között az Index arra is kitérve, hogy a legújabb információk arra engednek sejtetni, hogy más okok is állhatnak a háttérben.

Ugyanakkor nem Adele az egyedüli sztár, aki az utóbbi időben úgy döndött, hogy lemondja a koncerjét. Legutóbb például Sir Elton John – órákkal azelőtt, hogy színpadra lépett volna – mondta le dallasi duplakoncertjét, miután elkapta a koronavírust, ahogyan nemrégiben Celine Dion is egészségügyi problémákra hivatkozva halasztotta el észak-amerikai koncertsorozatának hátralévő részét. De rajtuk kívül is rengeteg zenész mondta le a fellépését a Covid miatt 2021-ben, köztük Megan Thee Stallion és a Jonas Brothers, az Evanescence, Doja Cat, a Backstreet Boys – akiknek szintén 12 koncertből álló Las Vegas-i rendezvénysorozatuk lett volna –, a Kiss, a BTS, a Limp Bizkit, Michael Bublé, Taylor Swift, Aerosmith, Halsey és a The 1975 – sorolja a híroldal.

A koronavírus-járvány tehát továbbra is sok problémát okoz az olyan iparágaknak, mint például a zeneipar, ugyanis – mint az az előbbiekből már kiderült – a fertőzöttek növekvő száma miatt több előadó is arra kényszerül, hogy a Covid miatt lemondja vagy elhalassza turnéját.

A budapesti koncertek közül is jó párat új időpontra raktak már át,

köztük Celine Dion koncertjét, aki eredetileg 2020. június 7-én lépett volna fel a Papp László Budapest Sportarénában, azonban a dátumot először 2021. május 11-re, majd 2022. június 27-re halasztották.

Így járt Ozzy Osbourne is, aki 2022. február 2-én jött volna hazánkba, de végül 2023. május 17-re tették át az időpontot, mivel a telt házas arénakoncertek és az utazás Európa nagy részén még mindig sok bizonytalanságot okoz. De például az eredetileg 2021. június 17-re kitűzött Daddy Yankee-koncertet is elhalasztották, így 2022. június 10-én koncertezik majd az Arénában.

De mások mellett a Nightwish finn metál zenekar is minden koncertjét elhalasztotta, erre a sorsra jutott a budapesti fellépésük is, amire végül 2022. december 20-án kerülhet majd sor.

Amik még veszélybe kerülhetnek

Ugyan jó pár előadó koncertjét elhalasztották már a korábbi évekről, de van néhány olyan fellépés, amelynél egyáltalán nem változtattak az időponton. Az első igen közeli, ugyanis pár hét múlva, február 15-én érkezik az arénába két metál együttes, a Bring Me The Horizon és A Day To Remember, illetve velük együtt a Poorstacy és Lorna Shore.

Március 3-án pedig az Oscar-, Grammy- és Golden Globe-díjas német zeneszerző, Hans Zimmer tesz látogatást Budapesten az európai koncertturnéja részeként. Március 16-án Budapesten, majd március 17-én Debrecenben lép fel a tizenhétszeres Grammy-díjas Sting. A kanadai énekes, Shawn Mendes március 30-án érkezik az arénába.

Remélhetőleg májusban is adják majd a kilincset egymásnak a világsztárok, köztük május 11-én a 2Cellos, a Luka Šulićból és HAUSER-ből álló duó. Május 13-án a One Republic töltené meg az arénát. A svéd metál zenekar, a Ghost május 18-án csap majd a húrok közé, május 24-én az amerikai metál banda, a Tool lép színpadra, végül május 30-án a legendás rockzenekar, a Scorpions lép fel – emlékeztet az Index.

Nyáron csúcsforgalom várható, június 21-én egy újabb metál banda, a Korn érkezik Magyarországra, majd június 23-án a leginkább pop-jazz feldolgozásaiknak köszönhetően ismertté vált Postmodern Jukebox ad koncertet. Egy héttel utánuk, június 30-án az amerikai, többszörös Grammy- és Oscar-díjas előadó, John Legend lép majd fel először hazánkban. Őt követi július 5-én a népszerű rockbanda, a FIVE FINGER DEATH PUNCH, majd július 11-én a Judas Priest. A főképp fiatalok körében népszerű Harry Styles – aki korábban a One Direction zenekar tagja volt – július 13-án koncertezik majd az arénában. Egy nappal később, július 14-én a Kiss ejti meg búcsúturnéjának utolsó budapesti koncertjét.

A következő nevesebb előadó, a The Cure október 26-án lép majd színpadra az arénában, majd október 28-án az Il Divo. Az idei év egyik utolsó nagyobb koncertjének ígérkezik az elhunyt olasz zeneszerző, Ennio Morricone tiszteletére meghirdetett koncertturné budapesti állomása december 18-án.

A lap végül megjegyzi, hogy a 2020-ban új albummal visszatért Justin Bieber nem bízta a véletlenre, és inkább 2023-ra ütemezte legtöbb európai koncertállomását. Ha minden jól alakul, az énekes 2023. március 11-én érkezik majd az arénába.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×