eur:
392.55
usd:
365.52
bux:
66622.24
2024. április 26. péntek Ervin
EAST HAMPTON, NEW YORK - OCTOBER 07: Hamptons International Film Festival Chairman, Alec Baldwin attends the World Premiere of National Geographic Documentary Films The First Wave at Hamptons International Film Festival on October 07, 2021 in East Hampton, New York. (Photo by Mark Sagliocco/Getty Images for National Geographic)
Nyitókép: Mark Sagliocco/Getty Images/National Geographic

Tragédia a filmforgatáson - új részletek derültek ki

Alec Baldwint nem tartóztatták le, kihallgatják.

Mint arról az Infostart is beszámolt, halálos baleset történt Alec Baldwin amerikai színész filmjének új-mexikói forgatásán: a színész egy kellékfegyverrel adott le lövéseket, eltalálta a 42 éves Halyna Hutchins operatőrt, illetve a 48 éves Joel Souza rendezőt. Mindkettejüket kórházba vitték, de a nő életét már nem tudták megmenteni. A rendező állapotáról most sem tudni részleteket, de azt többen megerősítették, hogy kiengedték a kórházból.

A Rust című westernfilmet az USA-ban, Új-Mexikóban, egész pontosan Santa Fe városa közelében, egy Bonanza Creek nevű farmon forgatják, az eset még amerikai idő szerint csütörtökön történt.

A helyszínről fotók és videók kerültek fel az internetre. A helyi sajtó szerint Baldwint sírva fakadva látták a helyi seriff irodája előtt, később pedig egy kép kezdett terjedni, amelyen az út szélén áll, és láthatóan rosszul van.

Santa Fe, 2021. október 22.
A KOAT 7 News által közreadott videofelvételről készített képen halálos baleset helyszíne 2021. október 21-én, miután Alec Baldwin amerikai színész egy kellékfegyverrel agyonlőtte a vezetőoperatőrt, a rendezőt pedig megsebesítette az új-mexikói Santa Fe közelében, a Bonanza Creek ranchon tartott filmforgatáson. A westernfilmnek a színész főszereplője és producere volt.
MTI/AP/KOAT 7 News
A KOAT 7 News által közreadott videofelvételről készített képen halálos baleset helyszíne 2021. október 21-én, a baleset után. MTI/AP/KOAT 7 News
Santa Fe, 2021. október 22.
Halálos baleset helyszíne 2021. október 21-én, miután Alec Baldwin amerikai színész egy kellékfegyverrel agyonlőtte a vezetőoperatőrt, a rendezőt pedig megsebesítette az új-mexikói Santa Fe közelében, a Bonanza Creek ranchon tartott filmforgatáson. A westernfilmnek a színész főszereplője és producere volt.
MTI/AP/Santa Fe New Mexican
A halálos baleset helyszíne. MTI/AP/Santa Fe New Mexican

A főszereplőt játszó - és egyben producer - 63 éves Alec Baldwin eddig nem reagált a megkeresésekre. A rendőrség közölte, hogy nem tartóztatták le, kihallgatják.

Az alkotás produkciós irodája egy közleményt adott ki, amely szerint a szereplőgárda és a stáb teljesen maga alatt van, és a cég maximálisan együttműködik a nyomozásban.

A történtek vizsgálata még zajlik, a forgatási munkálatokat megszakították. Juan Rios, a seriff szóvivője korábban elmondta: egyebek között azt vizsgálják, milyen lőszerrel volt megtöltve a kellékfegyver.

Korábbi fegyveres halálos balesetek filmforgatásokon

1993-ban Bruce Lee fia, a szintén harcművész-filmsztár Brandon Lee forgatáson lelte halálát egy baleset miatt: vaktöltény helyett éles lövedékkel lőttek rá. A történtek a mai napig nem tisztázódtak.

1984-ben Jon-Erik Hexum szenvedett végzetes balesetet, amikor egy kellékpisztollyal lőtte agyon magát a Cover Up című sorozat forgatásán orosz-rulettet játszva.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Tartós kamatcsökkenésre, már-már a korábbi nagyon alacsony kamatszintek visszatérésére számított eddig a magyar lakáshitelpiac keresleti oldala, ehhez képest konszenzus alakult ki arról a bankoknál, hogy a mostani 6-7%-os szinten megállt a kamatcsökkenés. Az elmúlt hetekben pedig már egyre többen vélik úgy, hogy kamatemelésekre kell sort keríteni, ma például a legnagyobb hitelközvítő is megszólalt az ügyben. Több bank vezetőjét is megkérdeztük a témáról az elmúlt napokban, válaszaik alapján egyelőre nem készülnek kamatemelésre a lakáshiteleknél, pedig lenne okuk rá. Kiemelten foglalkozunk ezzel a témával a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciáján, érdemes regisztrálni a szakmai eseményre!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×