eur:
394.43
usd:
370.21
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
2014. október 23-án Adelaide-ben készített kép Charlie Watts-ról, a The Rolling Stones brit rockzenekar dobosáról (b) és Mick Jagger énekesről. Watts 2021. augusztus 24-én, 80 éves korában, egy londoni kórházban elhunyt.
Nyitókép: MTI/EPA/AAP/Ben Macmahon

Charlie Watts előtt tiszteleg a zenészvilág - képek

A legnagyobb sztárok emlékeztek Charlie Watts-ra, a Rolling Stones kedden elhunyt dobosára a közösségi médiában.

Sir Mick Jagger és Keith Richards, a Stones még élő két alapító tagja a Twitteren és az Instagramon megosztott fotókkal emlékezett zenésztársára. Az énekes posztján Watts a dobok mögött mosolyog, a gitáros által megosztott képen pedig egy dobfelszerelés látszik "zárva" felirattal - írta a BBC hírportálja.

A Stones egykori ellenlábasa, a Beatles még élő két tagja szintén tisztelgett a 80 évesen elhunyt zenész előtt. Sir Paul McCartney egy rövid videóban nagyszerű fickónak és fantasztikus dobosnak nevezte Wattsot, aki megfogalmazása szerint szilárd volt, mint a szikla. Sir Ringo Starr tweetjében ezt írta: "Isten áldja Charlie Wattsot, hiányozni fogsz nekünk, ember".

Sir Elton John szerint a dobos a legstílusosabb figura és briliáns társaság volt. Brian Wilson a Beach Boysból azt írta, sokkolta a halálhír, Roger Daltrey, a Who frontembere tökéletes úriemberként jellemezte őt, aki "öltözködésében és dobolásában egyformán mesteri volt". Kenney Jones, aki a Who és a Small Faces dobosa is volt, "a Stones szívének és lelkének" nevezte Watts-ot.

Szintén nagy tisztelettel adózott Charlie Watts előtt mások mellett Stewart Copeland (Police), Brian May (Queen), Alice Cooper, Paul Weller, Joan Armatrading, Bryan Adams és Lenny Kravitz.

Bár nyolcvan évet megért, és mint tudtuk, túlélt több műtétet, súlyos egészségi problémákat, számomra mégis az elpusztíthatatlanságot jelentette. 58 évet húzott le a Rolling Stonesban, akik között volt olyan, aki csak hetet és meghalt - írta Charlie Wattsra emlékezve Hobo a Facebookon.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×