eur:
394.06
usd:
368.36
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Mácsai Pál, a színház igazgatója beszél a 2017/2018-as évadnyitó társulati ülés előtt tartott sajtótájékoztatón a fővárosi Örkény István Színházban 2017. szeptember 26-án. Az eseményen átadták a színház felújított nézőterét.
Nyitókép: Mohai Balázs

Mácsai Pál: felejteni akar majd a néző, vagy belenézni az árokba?

Teljességgel bizonytalan, hogy a színházak mikor nyithatnak újra és amikor ez megtörténik, miként reagálnak majd a nézők és alkotók – így látja Mácsai Pál, az Örkény Színház igazgatója.

Mácsai Pál úgy véli, az elmúlt egy hónap, amióta nem játszanak, még egy ismerős, kezelhető időtáv, akár egy nyári szabadság. Azonban, amikor majd ez eléri a komplett iskolai vakáció hosszát, a három hónapot, esetleg azon is túlmegy, akkor kétségtelenül

„nagy nyugtalanságok lesznek”.

Ugyanakkor biztosra veszi, hogy a kreativitás fel fog buzogni mindenkiben, erre nézve pedig már vannak „féltékenyen” őrzött – internetes – tervei az Örkény Színháznak.

Az újranyitással kapcsolatban úgy fogalmazott, a színházak egészen biztos reagálni akarnak majd a helyzetre, de sokféle lehetőség állhat elő.

Egyáltalán nem biztos, hogy az emberek akarnak majd színházba menni, és ott órákra bezárva egymás mellett ülni.

De lehet ennek épp ellenkezője, hogy olyan örömmel fognak kiszabadulni otthonról a színházakba, amit nem is várnák. Hogy a bezárkózás szorongása után nem visszacsordogál majd az élet a normalitásba, hanem egyenesen belerobban – fogalmazott színházigazgató, aki azért némiképp tart attól, hogy ez beletelhet egy kis időbe, akár az évad feléig is.

Úgy gondolja továbbá, a most megtapasztalt élmények olyan erősek, hogy arról biztosan mindenki megpróbál majd a színpadon is beszélni, ha csak áttételesen is.

Mint igazgató, érdeklődően várja, hogy

a néző vajon erre lesz-e kíváncsi, vagy a derűre.

Tehát, hogy felejteni akar-e a nézőtér, vagy belenézni ebbe az „árokba”, ahonnan addigra majd kimásznak. És bár a mostani időszakot nagyon izgalmasnak, és kivételessége miatt egyben felemelőnek is tart Mácsai Pál, mégis szívesebben kihagyta volna ezt az egész félévet az életéből.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×