eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Hollywoodi sikert hozott a magyar rendezőnek a családi film

Első élőszereplős rendezését, a Híd Terabithia földjére című családi fantasztikus kalandfilmjét kísérte el Budapestre Csupó Gábor. Az animációs sorozatokkal, mint például a Simpson-családdal világhírűvé lett rendező az InfoRádióban elmondta, hogy az amerikai premier első két napján gyakorlatilag már megtérült a Disney stúdiónak a film, ami Hollywoodban is ritkaságszámba megy.

A '70-es években íródott könyv szerzője, Katherine Paterson kisfiának írta a regényt, hogy így vigasztalja meg azután, hogy a elveszítette egyik barátját.

A történet egy kisfiúról szól, aki nemcsak az iskolában, hanem otthon is kirekesztve érzi magát.

Az új tanévben barátságot köt az iskola új tanulójával, aki megismerteti vele a fantázia világát.

Õk ketten alkotják meg Terabithia földjét, amelyet lenyűgöző lények laknak, és grandiózus paloták tarkítják.

Csupó Gábor nevével a magyar nézők korábban a Simpson-család és a Fecsegő tipegők című animációs filmek kapcsán ismerkedhettek meg.

A rendező már évekkel ezelőtt elhatározta, hogy készít egy élő szereplős játékfilmet, eddig azonban nem találta meg hozzá a megfelelő forgatókönyvet.

A Híd Therabithia földjére könyvváltozata nemrég került a kezébe, annak ellenére, hogy a kötet az Egyesült Államokban kötelező olvasmány az iskolákban, és további 40 országban kapható a világon.

"Nagyon otthon éreztem magam a forgatáson, a gyerekekkel nagyon jó volt dolgozni" - mondta az InfoRádióban Csupó Gábor.

A rendezőt kicsit zavarja a produkció hirdetése, a forgalmazók ugyanis csak a látványelemeket vonultatták fel benne, holott a filmnek komoly története van.

Emberi kapcsolatokról szól, amelyekből megérthető azoknak a gyermekeknek a lelki világa, akik például nem tudtak közel kerülni az édesapjukhoz - mondta Csupó Gábor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×