eur:
404.22
usd:
374.42
bux:
74263.78
2024. október 26. szombat Dömötör
Újabb kiterjedt műveleteket indított Izrael Dél-Libanonban. Forrás: X / Tal
Nyitókép: Forrás: X / Tal

Elképesztő robbantássorozat rázta meg Dél-Libanont – videó

Az izraeli hadsereg egy sor olyan alagutat fedezett fel, amelyek nagyon hasonlóak, azokhoz, amelyeket a Hamász épített a Gázai övezetben.

Az Izraeli Hadsereg (IDF) bejelentette, hogy egy sor földalatti raktárat és a hozzájuk tartozó járatokat fedeztek fel Dél-Libanonban. Ezeket a Hezbollah szélsőséges szervezet építette és nagyon hasonlóak azokhoz, amiket a Hamász fúrt a Gázai övezet alatt. Az alagút rendszer egy része közvetlenül a Dél-Libanonban állomásozó ENSZ erők bázisai és megfigyelő pontjai közelében húzódott. Nyilvánvalóan azért, hogy ha az izraeliek megpróbálják felrobbantani a földalatti létesítményeket, akkor azzal a világszervezet katonáit is veszélybe sodorják – áll az IDF közleményében.

A nemrég feltárt alagútrendszert azonban az izraeliek sorra felrobbantják, mint azt az alábbi videó is mutatja:

Jeruzsálemben azt közölték: a Hezbollah bázisainak elpusztítása előtt értesítették az ENSZ csapatokat, hogy a békefenntartó katonáknak legyen ideje biztonságba vonulni. Egy hete az izraeliek közvetlen összetűzésbe keveredtek az ENSZ erőkkel, amelyben több békefenntartó is megsebesült. Az IDF azt állította, hogy sebesült izraeli katonákat mentettek ki a tűzvonalból és eközben érte, véletlen találat az ENSZ csapatok állásait.

Címlapról ajánljuk

Az orosz elnök ésszerű kompromisszumról beszélt

Oroszország kész észszerű kompromisszumokra az ukrajnai rendezés érdekében, de érdemi tárgyalások nem folynak - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök pénteken a Rosszija 1 televíziós csatornának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×