eur:
393.41
usd:
351.46
bux:
72949.64
2024. augusztus 23. péntek Bence
A Planet Labs PBC amerikai vállalat által 2024. augusztus 22-én közreadott műholdkép egy ukrán dróntámadás során kigyulladt olajtárolóról az oroszországi Proletarszkban augusztus 19-én.
Nyitókép: MTI/AP/Planet Labs PBC

Úgy tudni újból támadás érte a már napok óta lángoló orosz olajraktárat - videó

Sajtóértesülések szerint az ukránok ismét dróncsapást mértek a Rosztovi régióban lévő Proletarszk olajlerakatra.

Újabb ukrán dróncsapás érte a proletarszki olajraktárat, amit már napok óta nem tudtak eloltani - közölték helyi forrásokat idéző ​​orosz hírportálok.

Állítólag az új támadás pénteken, hajnali 5 óra körül történt. A Rosztovi régió hatóságai azonban hivatalosan még nem erősítették meg ezt az információt.

Az olajraktár ellen először augusztus 18-án indítottak drónokkal támadást az ukránok. Az akkor felcsapó lángokat még mindig nem tudták eloltani az oroszok, sőt a tűz egyre jobban terjed. Fennáll a veszélye, hogy a a lángok elérik a közeli Proletarszk városát is.

Az X-en publikáló Nexta egy olyan videót is közzé tett, amelyen azt látni, hogy a hatalmas lángokkal égő olajraktár közvetlen közelében egy tartálykocsis vonatszerelvény halad el. A felvételt készítő helybeli szerint a tartálykocsik is bármikor tüzet foghatnak.

Mint arról az Infostart már korábban beszámolt, az olajraktárban tomboló tűz megfékezéséért ortodox papok a helyszínen imádkoznak. Magukkal vitték szent ikonjaikat is, azt remélve, hogy könyörgésük így biztosan meghallgatásra talál.

A tűzet azonban egyelőre még megfékezni sem sikerült.

Címlapról ajánljuk
Emmanuel Macron példátlan és történelmi összefogást készít elő, de nem mehet biztosra

Emmanuel Macron példátlan és történelmi összefogást készít elő, de nem mehet biztosra

Nincs sok esély egy nagykoalíció megalakulására, az azonban biztosnak tűnik, hogy Emmanuel Macron pártszövetsége benne lesz az új francia kormányban – mondta az InfoRádióban Szűcs Anita, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docense. A Franciaország-szakértő szerint nem valószínű, hogy az előre hozott választásokat megnyerő Új Népfront miniszterelnök-jelöltje lesz az új kormányfő.

Robert Fico: nagyon feszült most a helyzet, párbeszédre van szükség

Jelenleg az ország és a társadalom működésével kapcsolatos alapvető kérdésekben is nehéz társadalmi konszenzust elérni – jelentette ki a szlovák kormányfő a társadalmi helyzetet értékelő beszédében. Robert Fico szerint nemcsak a belpolitikában, hanem a külpolitikában is szükség van a vélemények ütköztetésére, és bejelentette, hogy ősszel több távol-keleti országba is ellátogat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.26. hétfő, 18:00
Csizmazia Gábor
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×