eur:
393.58
usd:
354.18
bux:
73239.7
2024. augusztus 22. csütörtök Menyhért, Mirjam
Az oroszországi Proletarszk lángoló olajtartályai. A tűz egy ukrán dróncsapás nyomán tört ki. Forrás: X / TOGA
Nyitókép: Forrás: X / TOGA

Az oroszok már az égiektől is segítséget kérnek egy olajraktárban tomboló tűz elfojtásához

Orosz ortodox papok ikonokkal próbálják megfékezni az ukrán dróntámadás következtében felcsapott lángokat.

Mára virradó éjjel egy újabb olajtartály robbant fel a Rosztovi régióban lévő Proletarszk lerakat területén. A lángol már ötödik napja tombolnak és a tűzoltók minden igyekezete ellenére eddig még azt sem sikerült megállítani, hogy a tűz tovább terjedjen. Az X-en publikáló Nexta idézte az OSINT nyílt forrásokat felhasználó elemző portál egyik munkatársát, aki szerint eddig már 14 üzemanyagtartály megsemmisült és további négy megsérült.

Az ukrán dróncsapás következtében kitört és egyre jobban terebélyesedő lángokkal azonban nemcsak a tűzoltók viaskodnak. Az UkraineNewsLive internetes oldal fényképes beszámolót közölt arról, hogy orosz ortodox papok jelentek meg a proletarszki olajraktárnál és ikonjaikkal, valamint buzgó imádkozásukkal próbálják a Mindenható segítségét kérni a tűz elfojtásához.

Könyörgésük azonban mindeddig nem talált meghallgatásra, és az olajlerakat tartályai változatlanul lángolnak.

A megáradt uráli folyók felett, repülőgépen imádkozó ortodox papok. Forrás: Moscow Times
A megáradt uráli folyók felett, repülőgépen imádkozó ortodox papok. Forrás: Moscow Times

Az idén áprilisban az Ural vidékén pusztító árvíz idején orosz ortodox papok egy csoportja repülőgépen a megáradt folyók fölé szállt, és magukkal vitt ikonnal példátlan áradások végéért imádkoztak.

Címlapról ajánljuk
Fekete Rajmund az Arénában: éles lett az elnökjelölti csata, már a demokraták is migrációellenes kampányt folytatnak

Fekete Rajmund az Arénában: éles lett az elnökjelölti csata, már a demokraták is migrációellenes kampányt folytatnak

A legfrissebb közvélemény-kutatások alapján jelenleg három csatatér államban is 5-6 százalékos előnyre tett szert Kamala Harris, az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltje Donald Trumppal szemben – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója. A történész szerint a bevándorlás lesz a fő témája a kampánynak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.23. péntek, 18:00
Polyánszky Zoltán
a Magyar Sakkszövetség elnöke
Beszédes adat érkezett, mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Beszédes adat érkezett, mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Bizonytalan hangulatban telik a kereskedés az európai és a tengerentúli tőzsdéken is, a befektetők már az amerikai jegybankelnök holnapi beszédét várják. A Jackson Hole-ban megrendezett konferencián fog beszélni Jerome Powell a monetáris politikai kilátásokról, a mostani megszólalás azért lesz különösen fontos, mert jelenleg nagy a piaci bizonytalanság a kamatpályával kapcsolatban. A délutáni adatok alapján bár az amerikai üzleti aktivitás augusztusban négy hónapos mélypontra süllyedt, de a vállalatok továbbra sem tudják áthárítani a magasabb árakat a fogyasztókra, ez pedig összességében növeli annak valószínűségét, hogy az infláció az elkövetkező hónapokban is csökkenő tendenciát mutathat. Az adat segítheti eloszlatni a közeljövő recessziós félelmeit is, ennél fogva a markáns kamatvágások szükségessége is megkérdőjeleződik, erre reagálnak is a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×