eur:
392.9
usd:
353.14
bux:
0
2024. augusztus 20. kedd István
Nyitókép: X/Volodimir Zelenszkij

Friss hírek az ukrajnai front legrosszabb részéről

A háború két és fél évvel ezelőtti kezdete óta Oroszország több mint 9600 rakétát és 14 ezer drónt vetett be Ukrajnában - jelentette ki kedden Olekszandr Szirszkij, az ukrán hadsereg főparancsnoka a televízióban is sugárzott sajtótájékoztatóján.

Az orosz határon két hete áthatoló ukránok már 28-35 kilométert nyomultak előre a Kurszki területen, és 93 települést foglaltak el. Hozzátette: Oroszország újabb csapatokat vezényel a térségbe, hogy megerősítse állásait.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kedden a keleti frontvonalra látogatott el, és megállapította, hogy a stratégiai fontosságú logisztikai csomópontnak számító Donyeck megyei Pokrovszknál és a közeli Toreck közelében különösen "nehéz a helyzet".

Az ukrán hadsereg vezérkara hozzátette, hogy Toreck közeléből csak kedden 14 összecsapást jelentettek az orosz erőkkel és további 34-et a pokrovszki szektorból.

Zelenszkij kedden látogatást tett Kropivnyickij egyik ipari létesítményében is, és egyebek között arról beszélt, hogy egyensúlynak kell lennie a csapatok mozgósítása és a háború megtépázta gazdaság működtetése között. Az elnök szerint az üres munkahelyek betöltése létfontosságú eszköze a katonák bérezésének, illetve annak, hogy finanszírozni tudják Ukrajna védelmi erőfeszítéseit. Kijev az idei költségvetésben 40 milliárd dollárt - a kiadások megközelítőleg felét - katonai célokra szánja.

Irina Herascsenko képviselő arról számolt be, hogy az ukrán parlament kedden jóváhagyta azt a törvényt, amely szerint mentességet kapnak azok az először szökni próbáló katonák, akik a bírósági eljárás végéig visszatérnek az állomáshelyükre.

Címlapról ajánljuk
Kimondták a végszót, kezdődik a tűzijáték
videó

Kimondták a végszót, kezdődik a tűzijáték

Egyórás halasztás után kerül sor a látványosságra. Nézze itt élőben!

kutatás
A hűtlenségben kettős mérce tapasztalható itthon

A magas társadalmi státusz és a jó anyagi helyzet kevésbé fontos szempont a magyar embereknek a párkeresésnél, a többség inkább a figyelmességet, az érzelmi intelligenciát és a hűséget részesíti előnyben – mondta az InfoRádióban Bojár Ábel, az Opinio Institute kutatási igazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
Itt a bejelentés: késik a tűzijáték az eső miatt!

Itt a bejelentés: késik a tűzijáték az eső miatt!

Kérjük a tűzijátékra érkezőket, hogy a következő fél órában húzódjanak fedett helyre. Az időjárás alakulásának függvényében 22 órakor tervezzük elindítani a tűzijátékot - jelentette be 15 perccel 21 óra előtt Kovács Zoltán, a programok lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője. Fél kilenc után ugyanis Budapest több pontjára megérkezett ugyanis a viharos eső, ezért avatkozott be az operatív törzs. 22 óra előtt 11 perccel jött az újabb bejelentés Kovács Zoltántól: az időjárási helyzet minden szempontból biztonságos, ezért 22 órakor elkezdődik a tűzijáték.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×