eur:
398.4
usd:
363.3
bux:
69848.49
2024. augusztus 5. hétfő Krisztina
Nyitókép: Pexels.com

Az egyik amerikai elnökjelölt állítja, ő hagyta a medvebocs tetemét a Central Parkban – videó

Tíz évvel ezelőtt Robert F. Kennedy független elnökjelölt kidobta egy medvebocs tetemét a New York-i Central Parkban, majd úgy állította be a helyzetet, mintha az állatot biciklivel ütötték volna el – közölte maga a politikus egy helyi idő szerint vasárnap vetített televíziós beszélgetésben.

A politikus Roseanne Barr komikussal folytatott beszélgetése alatt utalt az egy évtizede történt incidensre. Kennedy vallomásával vélhetően egy róla szóló, de még nem publikált New Yorker-cikket akart megelőzni. „Alig várom, hogy lássam, hogyan próbálja kiforgatni a New Yorker a történteket” – írta a politikus az X-en a beszélgetésről közzétett videofelvétel mellé.

Kennedy a beszélgetésben elmesélte: éppen a New York állambeli Hudson-völgy felé kocsizott, mikor az előtte levő autó elütött egy fiatal medvét. A politikus saját kocsijába rakta a medve tetemét, és bevallása szerint arra készült, hogy otthon megnyúzza. Viszont egy késő estébe nyúló vacsora után rögtön a New York-i repülőtérre kellett mennie, a medvét viszont nem hagyhatta a járműben. Elmondta, hogy egy bicikli is volt az autóban, amelyet valaki azért bízott rá, hogy megszabaduljon tőle.

Szavai szerint úgy döntött, hogy kiteszi a medvét a Central Parkban, és úgy állítja be, mintha biciklivel ütötték volna el. Aki megtalálja, biztos jól fog szórakozni – mesélte a tíz évvel ezelőtti esetről.

2014 októberében a rendőrség egy feketemedvebocs tetemére bukkant a Central Park bozótjaiban. Az eset felderítésére vizsgálat indult. A vadvédelmi hatóságok később arra a következtetésre jutottak, hogy az állatot elütötték.

A Kennedy család tagjaként ügyvédként ismert fiatalabb Robert F. Kennedy a Reuters/Ipsos felmérése szerint a megkérdezettek 8 százalékának támogatását élvezi, de több államban még nem került fel a neve a szavazólapokra.

Címlapról ajánljuk

Erődemonstráció: magabiztosan verte a szerbeket a pólóválogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott már biztosan továbbjutott, és a szerbek elleni 17-13-as győzelemmel zárta a csoportkört a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×