eur:
395.14
usd:
368.45
bux:
70373.63
2024. június 24. hétfő Iván
Párizs, 2017. április 24.Francois Hollande francia államfő a Franciaországban élő örmény kisebbségnek az Oszmán Birodalomban végrehajtott örmény népirtásról tartott megemlékezésén Párizsban 2017. április 24-én, a vérengzés kezdetének 102. évfordulóján. Az első világháború idején a mai Törökország területén több mint másfél millió örményt mészároltak le. (MTI/EPA pool/Christophe Petit Tesson)
Nyitókép: MTI/EPA pool/Christophe Petit Tesson

Elárverezték Francois Hollande pikáns múltú járművét – kép

Elárverezték a mopedet, amellyel Francois Hollande volt francia elnök titkos légyottokra járt szeretőjéhez, Julie Gayet színésznőhöz.

A Piaggio MP3 125 típusú háromkerekű jármű 20 500 euróért kelt el vasárnap a nyugat-franciaországi Montbazonban egy aukción, amely mindössze 10 percig tartott mintegy 40 résztvevő jelenlétében.

Bár ez a Piaggo-modell „a mopedek Rolls-Royce-ának” számít, használtan többnyire nem ér többet 1300-1400 eurónál – mondta Aymeric Rouillac, a Rouillac aukcisóház tulajdonosa.

Az Hollande-féle moped értékét azonban erősen megdobta, hogy – miként az aukción hangsúlyozták – első tulajdonosa a Köztársaság elnöki hivatala volt, és a jármű a francia történelem részét képezi.

A szerelmi találkákhoz használt motorkerékpárt Denis Bréhéret, a nyugat-franciaországi Jallais autómúzeumának tulajdonosa vásárolta meg, aki azt ígérte, hogy pikáns múltú jűrművet kiállítja gyűjteményének másik 120 darabjával együtt.

A Piaggio számlálója 34 ezer kilométert mutat. Francois Hollande, a Francia Szocialista Párt egykori főtitkára, aki 2012 és 2017 között volt Franciaország elnöke, Valérie Trierweiler akkori élettársát megcsalva vele járt a titkos találkákra Julie Gayet színésznőhöz, rendezőhöz és producerhez, aki azóta a felesége lett.

A motoron ülő, kilétét sisakja alá bújva leplezni próbáló államfőről 2014-ben bukkantak fel lesifotósok által készített fényképek. A Closer című magazin feltárta, hogy az elnök az Elysée-palota tulajdonában lévő mopeden jár új szeretőjéhez a legnagyobb titokban.

A megcsalt élettárs, Valérie Trierweiler nem sokkal később Merci pour ce moment címmel egy vitriolos hangvételű könyvben fedte fel, milyen volt együtt élni a Hollande-dal az elnöki palotában.

Címlapról ajánljuk
Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfőn közleményben védte meg az egészségügyi stábot, amely Varga Barnabás súlyos sérülésénél működött közre vasárnap este a skótok elleni, stuttgarti Európa-bajnoki mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Aggasztó adat jelent meg az erdőtüzekről

Aggasztó adat jelent meg az erdőtüzekről

Több mint kétszeresére emelkedett világszerte a legpusztítóbb és legszennyezőbb erdőtüzek száma és intenzitása az utóbbi 20 évben az emberi tevékenység okozta globális felmelegedés miatt - derült ki egy új tanulmányból, amely a Nature Ecology & Evolution című szaklapban jelent meg hétfőn.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 24. 19:20
×
×
×
×