eur:
389.26
usd:
363.88
bux:
68274.25
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Az ukrán déli hadműveleti parancsnokság felvételén tűzoltó dolgozik egy orosz rakétatalálatot kapott épületnél Odessza kikötőváros peremén 2023. május 8-ra virradóan. Szerhij Bratcsuk, az odesszai katonai közigazgatás szóvivője szerint a létesítményt élelmiszerraktárként használták. Az ukrán vezérkar szerint reggelre virradóan tizenhat rakétacsapást jelentettek, elsősorban Harkiv, Herszon, Mikolajiv és Odessza megyékben fekvő városok ellen.
Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán déli hadműveleti parancsnokság

Óriási légitámadás érte Kijevet hajnalban

A közösségi médiában megjelent hírek szerint az oroszok rakétákkal és drónokkal támadtak az ukrán fővárosra.

Legalább tízen megsebesültek, amikor hajnalban az oroszok rakétákkal és drónokkal támadtak Kijevre. Az ukrán légvédelem több rakétát és drónt is lelőtt, de ezek lehulló darabjai lakóépületeket megrongáltak meg. Egy óvodában tűz ütött ki, több parkoló autó pedig teljesen kiégett.

A helyi idő szerint hajnali 5 körül kezdődött támadás miatt a kijeviek közül sokan a metróállomásokon kerestek menedéket. Állítólag az oroszok hiperszonikus Kinzsal rakéták és iráni eredetű, nagy hatótávolságú Sahed drónokat vetettek be.

Egyes források azt feltételezik, hogy a támadás azért indult, mert az orosz hadvezetés meg akarta bosszulni a múlt heti, Belgorodot és Kurszk régiót ért betörési kísérleteket. Ezeket a támadásokat ukránbarát orosz lázadók hajtották végre, akik az orosz elnökválasztást akarták megzavarni.

Címképünk illusztráció.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×