eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Elon Musk dél-afrikai-amerikai üzletember, a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó, a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója érkezik a mesterséges intelligencia (AI) szabályozására vonatkozó terveket és a benne rejlő kockázatokat ismertető zártajtós tanácskozásra Washingtonban 2023. szeptember 13-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Shawn Thew

Menekülne Delaware-ből Musk a Teslával, mert milliárdokat bukott

Már csak a részvényeseken múlik, hogy a Tesla Delaware államból Texasba költözzön.

A Teslát Delaware államban jegyezték be, ott van fizikai központja is a cégnek, Elon Musk viszont azt szeretné, hogy egy másik államba, Texasba költözzön át a cég. Erről már meg is kérdezte a követőit az X-en, ők pedig a költözés mellett voksoltak − írja a Portfolio.

A következő lépés, hogy a részvényeseket kérdezik meg a lépésről, hamarosan szavazást tarthatnak erről.

A sztori előzménye, hogy Delaware államban blokkolták azt a kifizetést, ami egy 2018-as menedzsmentdöntés értelmében most járna Elon Musknak. Összesen 55,8 milliárd dollárról van szó, a keresetet egy kisrészvényes nyújtotta be, egy delaware-i bíró pedig nem engedélyezte a kifizetést, felfoghatatlan összegnek nevezve az EV-gyártó igazgatótanácsa által nyújtott kompenzációt, amely az indoklás szerint tisztességtelen volt a részvényesekkel szemben.Az ítélet után Musk az X-en azt posztolta, hogy soha ne alapítsd a cégedet Delaware államban.

Ezután kérdezte meg a követőit az X-en, hogy a Tesla változtassa-e meg a cégalapítás államát Texasra. A több mint 1,1 millió leadott szavazat több mint 87 százaléka támogatta a váltást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Lemaradtál az Nvidiáról? Sokan erre a lehetőségre vártak az elmúlt hónapokban!

Lemaradtál az Nvidiáról? Sokan erre a lehetőségre vártak az elmúlt hónapokban!

Az elmúlt időszakban a nemzetközi hangulat romlása mellett különösen szembetűnő volt az Ai-papírok esése, amit az AMD és a Supermicro gyorsjelentése csak tovább súlyosbított. A grafikonokat megnézve azonban megfigyelhetőek már fordulós jelek a szektor nagyágyúinál, éppen ezért megnéztük, hogy érdemes lehet-e a mostani szinteken már beszállni az elmúlt egy év nagy nyerteseibe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 13:01
×
×
×
×