eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
Rekordot ért el a hótakaró vastagsága Moszkvában. Forrás: X / ??Jacob??Charite
Nyitókép: Forrás: X / ??Jacob??Charite

Rekord vastagságú hó takarta be Moszkvát - videó

A hóréteg vastagsága elérte a 36 centimétert, ami rekordnak számít a 145 éve tartó orosz meteorológiai megfigyelések történetében.

Roman Vilfand, az Oroszországi Hidrometeorológiai Központ tudományos vezetője a TASZSZ állami hírügynökséggel közölte ezt. Mint mondta:

"A rekord megdőlt, méghozzá nagyon jelentős mértékben. Most a hótakaró magassága 36 centiméter, míg a korábbi rekord 30 centiméter volt" - nyilatkozott a meteorológus, hozzátéve, hogy az eddigi rekordot 1952-ben mérték.

Az orosz főváros négy repülőterén 73 járatot töröltek vagy tartottak vissza a hóesés miatt. A közúti közlekedésben fennakadások keletkeztek, a hatóságok arra kérték az autósokat, hogy inkább a közösségi közlekedést vegyék igénybe.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Szokatlanul erős napkitöréseket észleltek a szondák, de a hétköznapi életet még ezek sem zavarták meg. Erősödő aktivitása miatt azonban a következő bő egy évben nem lehet kizárni, hogy pusztítóbb hatású napviharok is elérik a Földet – fejtette ki az InfoRádióban Kiss L. László Prima Primissima-díjas csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×