eur:
389.26
usd:
361.93
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Újoncok szeretteiktől búcsúznak egy moszkvai sorozóirodánál 2022. október 5-én. Az Ukrajna elleni háború miatt Vlagyimir Putyin orosz elnök szeptember 21-én részleges mozgósítást rendelt el, ez a védelmi minisztérium szerint mintegy 300 ezer embert érint Oroszországban.
Nyitókép: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

A halált választotta a bevonulás helyett a lőtéren egy 23 éves orosz fiatalember

Egy huszonéves orosz fiatal drámai módon tagadta meg a katonai behívót.

Egyre több azoknak az oroszországi fiataloknak a száma, akik nem hajlandók bevonulni. Tisztában vannak ugyanis azzal, hogy a hatóságok ígéretei ellenére az újoncok bármikor a fronton találhatják magukat. Márpedig még a szigorúan ellenőrzött orosz közösségi médiában is időről-időre felbukkannak olyan bejegyzések, vagy videók, amik az ukrajnai háború borzalmairól szólnak.

Gyakran előfordul, hogy alig pár hetes alapkiképzést követően, hiányos, gyatra felszereléssel az ukrajnai harcok sűrűjébe dobják az újoncokat, akik közül rengetegen elesnek, vagy testileg, lelkileg megnyomorodnak.

Egy 23 éves moszkvai fiatalember is behívót kapott, de ő sem akart bekerülni az ukrajnai húsdarálóba. Ezért a szolgálat megtagadás döbbenetes formáját választotta.

Egy lőtéren, gyakorlat közben hirtelen maga ellen fordította a fegyvert és önkezével vetett véget az életének. Figyelem, megrázó felvétel!

Halála előtt azt írta barátainak, hogy nem akar háborúzni. Azon a napon kellett volna megjelennie a sorozáson, de inkább az öngyilkosságot választotta.

Címképünk illusztráció

Ha segítségre van szüksége
Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 7. 22:00
×
×
×
×