eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Halászhajók a dél-angliai Folkestone kikötőjének mólóját ostromló hullámok mellett a Ciarán vihar tombolása alatt, 2023. november 2-án. A vihartól sújtott térségekben szünetelt vagy akadozott a vasúti közlekedés, a kompjáratok többségét leállították és az áramszolgáltatásban is fennakadások voltak.
Nyitókép: MTI/EPA/Stuart Brock

Elsodort autók, alvóra rátört ablak, elárasztott kórház, felborított biciklisek - videókon a Ciarán pusztÍtása

Már 10 halálos áldozata is van a pusztító viharnak Európában.

Péntek reggelre tízre emelkedett a Ciarán vihar áldozatainak száma Nyugat-Európában az illetékes hatóságok jelentései alapján.

A Ciarán vihar Északnyugat-Franciaországnál és Délnyugat-Angliánál ért európai területre, majd csütörtökön Hollandia, Belgium, Németország, Franciaország és Olaszország területén haladt tovább. Az okozott károk nyomán a vihar számos sérültet és összesen tíz áldozatot hagyott maga után.

A vihar miatt több száz repülőjáratot kellett törölni, de a hajóforgalmat is súlyosan érintette, valamint a Párizsba tartó és onnan induló vonatokat is le kellett állítani.

Mint a német DWD meteorológiai szolgálat közölte, a vihar az Északi-tenger felé halad tovább, valamint az olasz katasztrófavédelem szerint Olaszország déli vidékei felé is. Németország északi-tengeri partvidékén viharkészültséget rendeltek el.

Madrid, 2023. november 2.
A Ciaran névre keresztelt vihar által egy autóra döntött fatörzs Madrid belvárosában 2023. november 2-án. A brit meteorológiai szolgálat beszámolója szerint a Ciarán nevű viharzóna elsősorban Írországot, Dél-Angliát, Walest és a Csatorna-szigeteket sújtja, de a vihar miatt Hollandiában narancsszínű riasztást adtak ki a térségre, míg Franciaországban több, mint egymillió ember maradt áram nélkül.
MTI/EPA/EFE/Rodrigo Jiménez
A Ciaran névre keresztelt vihar által egy autóra döntött fatörzs Madrid belvárosában 2023. november 2-án. MTI/EPA/EFE/Rodrigo Jiménez

Az érintett vidékeken a szél ereje a hétvégére várhatóan mérséklődik, de továbbra is viharos és esős időjárásra kell számítani.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×