eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Rendőrségi helyszínelők dolgoznak az észak-franciaországi Arras egyik gimnáziumában történt késelést követően 2023. október 13-án. A támadásban egy tanár meghalt és további két ember, egy másik tanár súlyosan, valamint egy konyhai alkalmazott könnyebben megsebesült. Az elkövetőt a rendőrség előállította.
Nyitókép: MTI/AP/Pool/AFP/Ludovic Marin

Terrortámadás a franciaországi késelés

Késsel támadt péntek délelőtt egy férfi az észak-franciaországi Arras egyik gimnáziumában; egy tanár meghalt és további két ember, egy másik tanár súlyosan, valamint egy konyhai alkalmazott könnyebben megsérült - közölték rendőrségi források. A francia terrorelhárítási ügyészség terrortámadás miatt indított vizsgálatot.

A támadót a rendőrség előállította - jelezte a X-en Gérald Darmanin belügyminiszter. A merényletben egyetlen diák sem sérült meg - közölte a rendőrség.

A France Info hírrádió rendőrségi forrásokra hivatkozva úgy tudja, hogy a támadó az iskola egyik volt tanulója, s szerepel a titkosszolgálatoknak a közbiztonságra veszélyes emberek nyilvántartásában. A rádió azt is közölte, hogy a támadó testvérét is előállították.

A France2 közszolgálati televízió szerint a támadó csecsen nemzetiségű.

A BFM hírtelevízió úgy értesült, hogy a gyanúsított a támadáskor azt kiállította, hogy Allahu Akbar.

Arras, 2023. október 13.
Rendőrök biztosítják a helyszínt az észak-franciaországi Arras egyik gimnáziumában történt késelést követően 2023. október 13-án. A támadásban egy tanár meghalt és további két ember, egy másik tanár súlyosan, valamint egy konyhai alkalmazott könnyebben megsebesült. Az elkövetőt a rendőrség előállította.
MTI/AP/Michel Spingler
Arras, 2023. október 13. Rendőrök biztosítják a helyszínt az észak-franciaországi Arras egyik gimnáziumában történt késelést követően. A támadásban egy tanár meghalt és további két ember, egy másik tanár súlyosan, valamint egy konyhai alkalmazott könnyebben megsebesült. Az elkövetőt a rendőrség előállította. MTI/AP/Michel Spingler

A támadásról készült és a francia televíziókban bemutatott felvételeken látható, hogy többen is megpróbálták feltartóztatni a késelőt. Egyikük, a gimnáziumban tanító egyik filozófiatanár, a France2 köztelevízióban elmondta: a késsel hadonászó férfi megkérdezte, hogy milyen tanár, és hogy tanít-e történelmet. Benyomása szerint a merénylő kifejezetten történelemtanárokat akart ölni.

A nemzetgyűlés bejelentette, hogy az áldozatokkal való szolidaritás jegyében felfüggeszti a munkáját. Emmanuel Macron államfő és Gabriel Attal oktatási miniszter délután a helyszínre látogat.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×