eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Párizs, 2016. december 23.Fegyveres rendőr a párizsi Gare de Lyon pályaudvaron 2016. december 23-án. A négy nappal korábbi berlini gázolásos tömeggyilkosság miatt a francia hatóságok fokozzák a terrorkészültség szintjét a forgalmas helyeken az ünnepek alatt. (MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)
Nyitókép: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

Terrorfenyegetések sorozata bénítja meg Franciaoszágot

Sorra ürítik ki a népszerű turista célpontokat.

A Louvre után a Versailles-i palota kénytelen volt bezárni kapuit. A híres történelmi helyszínt október 14-én, szombaton délután bombafenyegetés után evakuálták – tudta meg a franceinfo rendőrségi forrásból.

Nem sokkal később a közösségi médiában jelent meg felvétel arról, hogy evakuálják a Gare de Lyont is, amely Párizs hat nagy fővonali vasútállomásának egyike.

Kiderült, hogy egy elhagyott csomag okozott riadalmat a pályaudvaron, ahonnan a főbb vasútvonalak indulnak Délkelet-Franciaország felé.

Franciaországban tegnap a legmagasabb szintű terrorkészültséget rendelték el, miután aznap egy arras-i gimnáziumban egy iszlamista halálra késelt egy tanárt és másik két embert megsebesített, az egyikük állapota életveszélyes. A támadót elfogták.

A késelő egy 20 éves csecsen, aki orosz állampolgár, és 2008-ban érkezett Franciaországba. A francia belbiztonság terrrorgyanú miatt megfigyelés alatt tartotta.

A támadás ügyében tíz embert vettek őrizetbe, köztük a támadó családjának több tagja is: nővére, édesanyja, nagybátyja és két testvére - írja a Le Monde. A lap szerint a gyilkos fiatal testvére az Iszlám Állam terrorszervezet propagandistája.

Az iskolában, ahol a támadás történt hétfőn csak tízkor kezdődik a tanítás, délután pedig egy perc néma csenddel emlékeznek a meggyilkolt 57 évs irodalomtanárra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×