eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz védelmi minisztérium kibővített vezetői kollégiumának tanácskozásán a moszkvai minisztériumban 2022. december 21-én, az ukrajnai háború alatt.
Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Szergej Fagyejcsev

Különös videó jelent meg az orosz Nemzetbiztonsági Tanács üléséről

A testület tagjai Vlagyimir Putyin elnökkel a hétvégi Wagner lázadás következményeiről tárgyaltak, bár eléggé furcsa módon.

A közösségi médiában megjelent felvétel érdekessége az, hogy csak külön-külön látszik az elnök és a tanács többi tagja. Olyan kép nincs, amelyen Vlagyimir Putyint és valamelyik másik tisztségviselőt együtt lehetne látni. Ebből az egyik hozzászóló arra következtetett: lehet, hogy az orosz elnök nem is vett részt személyesen a megbeszélésen, hanem csak videó kapcsolaton keresztül tárgyalt a Biztonsági Tanács tagjaival.

Már a hétvégi Wagner-puccs előtt is olyan hírek láttak napvilágot, hogy Vlagyimir Putyin teljesen elzárkózott a külvilágtól, akárcsak a korona-vírus járvány idején. Most azonban a saját testi épségét félti, amire a Jevgenyij Prigozsin vezette Wagner zsoldosok nyomós okot szolgáltathattak. Bár maga Prigozsin határozottan kijelentette, hogy a zendüléssel nem Vlagyimir Putyint akarta elmozdítani a hatalomból. mint mondta csak azt akarta elérni, hogy az elnök végre menessze Szergej Sojgu védelmi minisztert és Valerij Geraszimov vezérkari főnököt.

Az interneten posztoló egyik független forrás már tudni vélte, hogy az orosz szövetségi biztonsági szolgálat, az FSZB házi őrizetben tartja Szergej Sojgut, aki ellen miniszteri tevékenysége és a katonai alapból eltűnt pénzek miatt vizsgálat folyik.

A Twitteren most megjelent videón azonban azt látni, hogy Szergej Sojgu részt vett az orosz Biztonsági Tanács ülésén.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×