eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
An attendee walks past a Storm Shadow/Scalp missile, developed by MBDA Inc., on day two of the Farnborough International Airshow (FIA) 2018 in Farnborough, U.K., on Tuesday, July 17, 2018. The air show, a biannual showcase for the aviation industry, runs until July 22. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg via Getty Images
Nyitókép: Simon Dawson/Bloomberg/Getty Images

Értékes célpontra vethették be a brit csodafegyvert az ukránok - kép

Árulkodó műholdfelvétel - mélyen a frontvonal mögé repülhetett a Storm Shadow.

A továbbra is ukrán kézen lévő, illetve az orosz ellenőrzés alatt álló területekről is folyamatosan készülnek a műholdképek. Az egyik legújabb pedig azt sugallja, hogy az ukránok valami értékesre lőhettek Mariupol közelében.

Az alábbi műholdfelvétel a geolokáció alapján az Oroszország által megszállt Mariupol városától alig pár száz méterre nyugatra készült, egy kisebb méretű katonai támaszponton. A képen is kiemelt kráteres terület helyén a Google márciusi műholdas képei alapján még egy nagyobb méretű raktárépület állt.

Felmerül azonban a kérdés, hogy mivel lőhettek el idáig az ukránok - idézett jelentéseket a Portfolio. A célpont kívül esik az Ukrajna rendelkezésére álló konvencionális tüzérségi eszközök hatósugarán, ráadásul mindössze egy kráter látható a környéken, így nagy a valószínűsége annak, hogy a brit-francia fejlesztésű Storm Shadow pilóta nélküli repülőgép volt az "elkövető", melynek hatósugara az exportváltozat esetében 250 kilométer.

A fegyverek bevetésének híre három napja röppent fel és péntekre London is megerősítette: "Ukrajna sikeresen használt orosz célpontok ellen Storm Shadow rakétákat" – mondta akkor Ben Wallace brit védelmi miniszter a CNN-nek.

Az amerikai hírtelevízió megkeresésére az ukrán Védelmi Minisztérium nem kommentálta ezeket az információkat. Wallace május 11-én jelentette be a fegyverek átadását Kijevnek - jó eséllyel akkor már úton is voltak az eszközök.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×