eur:
389.41
usd:
363.39
bux:
68177.86
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
III. Károly brit király és a felesége, Kamilla királyné a londoni Buckingham-palota erkélyéről a brit légierő Red Arrows műrepülőcsoportját nézi az uralkodó koronázási ünnepsége után, 2023. május 6-án.
Nyitókép: MTI/AP/Petr David Josek

Vörös Nyilak London felett - videó

Így köszöntötte a brit Királyi Légierő (RAF) az uralkodó párt.

III. Károly koronázási ünnepségének zárásaként a Királyi Légierő is tisztelgett az új uralkodó pár előtt. A király és felesége Kamilla királyné valamint a szűkebb uralkodói család tagjai a Buckingham-palota erkélyéről nézték a London felett átrepülő köteléket.

Nem mindennapi élményben lehetett részük, mint az a Twitterre feltöltött videókból is kiderül. A Királyi Légierő bemutató csapata a Red Arrows (Vörös Nyilak) kilenc gépes köteléke lenyűgöző látványt nyújtott, amint ék alakzatban, piros-fehér-kék fűst csíkokat húzva maguk mögött elrepültek a brit főváros központja fölött.

Az eredeti terveket azonban keresztül húzta az időjárás. Így a nagyszabású légi parádé helyett csupán helikopterek és a Red Arrows Hawk TF1 gyakorló gépei vettek részt a bemutatón. De míg így is kitettek magukért a brit repülők. A szakadó eső és az alacsony felhőzet ellenére jókora égi felvonulást rendeztek a 16 helikopterrel is. A kötelék élén a brit rendőrség, három Juno HT1 (Airbus H-135) mintájú helikoptere repült. Őket egy Wildcat vezette Merlin páros követte, majd két Apache kísért egy Wildcat-et. Utánuk megint egy Wildcat és két Merlin repült, akik mögött egy Puma vezetésével három Chinook érkezett. A halikopterek után, tisztes távolságot tartva, jött a Red Arrows kilenc gépes köteléke.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×