eur:
388.83
usd:
370.93
bux:
55649.46
2023. október 2. hétfő Petra
Jens Stoltenberg kijevi látogatásán 2023. április 20-án.
Nyitókép: Forrás: Twitter

Váratlanul magas rangú vendég érkezett Kijevbe – videó

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a háború eszkalációja óta először látogatott az ukrán fővárosba.

Meglepetésszerű látogatásra Kijevbe érkezett csütörtökön a NATO főtitkára, Jens Stoltenberg, akinek ez az első látogatása az ukrajnai háború tavaly februári kezdete óta az ukrán fővárosban – közölte az észak-atlanti szövetség szóvivője.

Stoltenberg a Szent Mihály-kolostor külső falánál tisztelgett az elesett ukrán katonák emléke előtt, és megtekintette egy kilőtt orosz páncélos kiállított roncsát a főváros központjában - jelentette a Reuters a helyszínről. Látogatásának programjait nem hozták nyilvánosságra.

A látogatás további programjait nem hozták nyilvánosságra.

Stoltenberg a háború kezdete óta fáradhatatlan támogatója Ukrajnának. Április elején úgy nyilatkozott, hogy "a NATO Ukrajna mellett fog állni, ameddig szükséges", és meghívta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt a katonai szövetség július 11-12-én a litván fővárosban rendezendő csúcsértekezletére.

Ukrajna a NATO-szövetségben látja a jövőjét, és tavaly szeptemberben bejelentette, hogy gyorsított tagságra pályázik, miután Oroszország annektálta az általa részben elfoglalt négy ukrajnai régiót.

Címlapról ajánljuk

Musk Twitterháborúja a migránsmentők és a „kunyizó” Zelenszkij ellen

A SpaceX és az X gazdája ezúttal Németországnak szólt be, amiért finanszírozza a migránsokat az olasz partokra „csalogató” német mentőhajókat és kapott tőle régi „barátja”, Zelenkszij elnök is, amiért segélyekért kilincsel Nyugaton.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
Vegyesen zárt Amerika

Vegyesen zárt Amerika

Múlt héten nyomás alatt tartotta a piacokat, hogy sikerül -e elkerülnie az amerikai kormányzat költségvetési okok miatti leállását. A megállapodás végül az utolsó pillanatban született meg, ezt követően azonban felemásan teljesítettek reggel az ázsiai tőzsdék. Európában ugyan határozott emelkedéssel indult a nap, a déli órákra azonban elfogyott a lendület, délután pedig már egyre nagyobb mínuszban vannak a tőzsdék. Amerikában pedig vegyesen zártak a vezető részvényindexek. Ami a gazdasági eseményeket illeti, a külföldi adatközlések közül az eurózóna munkanélküliségi adataira, az amerikai ISM BMI-re, valamit Jerome Powell Fed-elnök beszédére kell figyelni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×