eur:
389.29
usd:
362.79
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Twitter/Volcaholic

Tíz kilométer magas hamufelhőt okádott egy vulkán - videó

Tíz kilométer magas hamu- és füstfelhőt okádott a levegőbe az oroszországi Kamcsatka-félszigeten lévő Bezimjannij-vulkán - számoltak be róla fotókat is megosztva orosz geológusok a hétvégén.

A három kilométer magas Bezimjannij a világ egyik legaktívabb tűzhányója, a félsziget fővárosától, Petropavlovszk-Kamcsatszkijtól mintegy 350 kilométerre található. A térségében átmenetileg a legmagasabb, vörös veszélyességi fokozatot hirdették ki miatta a légi közlekedésre. Az orosz polgári védelem szerint azonban lakott területekre és az idegenforgalomra nem jelentett veszélyt.

A Moszkvától mintegy 6600 kilométerre keletre fekvő félsziget a világ egyik legnagyobb geotermikus aktivitású területe, nagyjából 30 aktív vulkánt tartanak rajta számon. A vulkanikus régió az UNESCO természeti világörökségi helyszínei között szerepel.

A Bezimjannij legemlékezetesebb kitörése 1956-ban volt, amikor az akkor 3080 méter magas tűzhányó csaknem egy köbkilométer vulkanikus anyagot lövellt a levegőbe rövid idő alatt, és emiatt magassága 280 méterrel csökkent.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×