eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
Ukrán önkéntesek orosz állásokat lőnek aknavetővel  a donyecki régióban fekvő, ostromgyűrűben lévő Bahmutban 2023. március 8-án. Bahmutot az ukrán védelmi erők tartják ellenőrzésük alatt, míg az orosz egységek erőiket a környező települések irányában történő támadó műveletek végrehajtására összpontosítják.
Nyitókép: MTI/AP/Libkos

Brit hírszerzés: „gyilkos övezetté” változott Bahmut

A brit védelmi minisztérium a Twitterren posztolt a friss eseményekről.

A tárca úgy fogalmaz, hogy Bahmut gyakorlatilag „halálos övezetté” vált, mindez pedig valószínűleg nagy kihívást jelent az orosz Wagner zsoldos erők számára, amelyek megpróbálják folytatni a nyugat felé irányuló támadásukat – számolt be a Portfolio.

A titkosszolgálati jelentés szerint az elmúlt négy napban a Wagner csoport erői ellenőrzésük alá vonták a város keleti részének nagy részét, míg az ukrán erők a nyugati részét tartották, és lerombolták a Bahmutka folyó feletti kulcsfontosságú hidakat, „amely most a frontvonalat jelöli”.

A tárca szerint azzal, hogy az ukrán egységek nyugatról megerősített épületekből tudnak tüzelni, a terület gyilkos zónává, halálos övezetté vált, ami valószínűleg nagy kihívást jelent a Wagner-erők számára is a nyugat felé való előrenyomulásban.

A jelentés ugyanakkor arra is rámutat, hogy az ukrán erők és a nyugatra vezető utánpótlási vonalaik továbbra is sebezhetőek maradnak a védők északról és délről történő folyamatos orosz áttörési kísérletekkel szemben.

Címlapról ajánljuk
Cápatámadás a Balatonban? – szakértők a mesterséges intelligencia különös világáról
aréna

Cápatámadás a Balatonban? – szakértők a mesterséges intelligencia különös világáról

A polgár akkor fogja a mesterséges intelligenciát befogadni, amikor nagyon jól körülhatárolt területeken életjobbító faktorként érzékeli – vélekedett a mesterséges intelligencia jövőbeni hasznosításáról Rab Árpád digitáliskultúra-szakértő, jövőkutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Információs Társadalom Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa és Tilesch György nemzetközi mesterségesintelligencia-szakértő, a PHI Institute alapító elnöke, a Neumann Társaság MI-nagykövete az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol szó esett az új technológia veszélyeiről, a korlátairól és a hasznairól is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Egyre feszültebb a viszony Ukrajna és fontos szövetségese között - Háborús híreink vasárnap

Egyre feszültebb a viszony Ukrajna és fontos szövetségese között - Háborús híreink vasárnap

Az Ukrajna által javasolt béketerv, valamint a fekete-tengeri gabona-egyezmény felélesztésére irányuló legújabb ENSZ-javaslatok "nem reálisak" - mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter; Volodimir Zelenszkij közben szombaton lengyelországi látogatása során kitüntetéseket adott át két lengyel önkéntesnek, de nem találkozott hivatalos személyekkel a Kijev és Varsó között a gabonaimport miatt feszült viszony közepette. A fronton közben tovább folynak a harcok, Ukrajna arról számolt be, hogy áttörték az orosz védelmi vonalakat az ország déli részén fekvő Zaporizzsja térségében. Kilenc ember meghalt és 16 megsebesült, köztük két tábornok, az ukrán katonai hírszerzés vezetője szerint egy ukrán légicsapásban, amely Oroszország fekete-tengeri haditengerészeti parancsnokságát érte a Krímnél. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×