eur:
387.86
usd:
358.22
bux:
66185.37
2024. február 23. péntek Alfréd
Wagner zsoldos sereg felvarrója. Forrás:Twitter/Blackrussian
Nyitókép: Forrás:Twitter/Blackrussian

Meghökkentő toborzó videó kering az interneten

A bizonytalan eredetű film amerikai hazafiakat szólít fel arra, hogy csatlakozzanak az orosz zsoldosokhoz, a Wagner-csoporthoz.

A több közösségimédia-oldalon is megjelent angol nyelvű, de oroszul is feliratozott film készítői olyan amerikai hazafiakat keresnek, akik korábban életük legjobb éveit az Egyesült Államok szolgálatának szentelték. Katonaként azt hitték, hogy jó ügyet szolgálnak, ám a videó szerint tévedtek.

A komoly akcentussal beszélő narrátor ugyanakkor azzal "biztatja" őket, hogy van még esélyük a jó oldalra állni, mert jelenleg kizárólag Oroszország küzd a gonosz ellen. Így azoknak az amerikai hazafiaknak, akik újból naggyá akarják tenni országukat, csatlakozniuk kellene az orosz harcosokhoz, mielőtt még nem késő - hangoztatják a filmben.

A képsorok nem hagynak kétséget afelől, hogy a csatlakozáshoz a Wagner zsoldoscsapat kínálja a legjobb lehetőséget. A gonosz pedig nem más mint az ukrán szélsőjobboldali csoportok, amelyeket Moszkva náciknak, vagy fasisztáknak nevez.

A film eredete azonban nem igazolható, így azt sem tudni, hogy valamilyen elszigetelt, amatőr próbálkozásról van-e szó, vagy tényleg a Wagner-csoport lehetett a megrendelő.

A Szíriában, Afrikában és most Ukrajnában kétes hírnevet szerzett magánhadsereg már Szerbiában is próbált új tagokat gyűjteni, ami ellen a belgrádi kormány határozottan tiltakozott.

Címlapról ajánljuk
Milyen köztársasági elnök lesz Sulyok Tamás? – Schiffer András Aréna-interjúja

Milyen köztársasági elnök lesz Sulyok Tamás? – Schiffer András Aréna-interjúja

A kormánypártok Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét jelölik köztársasági elnöknek. Schiffer András ügyvéd, volt országgyűlési képviselő, az LMP korábbi frakcióvezetője az államfőjelölt kiválasztásának a szempontjairól, a leendő elnök erényeiről és hiányosságairól, valamint a nemzet egységének a kifejezéséről is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.23. péntek, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×