eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Wagner zsoldos sereg felvarrója. Forrás:Twitter/Blackrussian
Nyitókép: Forrás:Twitter/Blackrussian

Meghökkentő toborzó videó kering az interneten

A bizonytalan eredetű film amerikai hazafiakat szólít fel arra, hogy csatlakozzanak az orosz zsoldosokhoz, a Wagner-csoporthoz.

A több közösségimédia-oldalon is megjelent angol nyelvű, de oroszul is feliratozott film készítői olyan amerikai hazafiakat keresnek, akik korábban életük legjobb éveit az Egyesült Államok szolgálatának szentelték. Katonaként azt hitték, hogy jó ügyet szolgálnak, ám a videó szerint tévedtek.

A komoly akcentussal beszélő narrátor ugyanakkor azzal "biztatja" őket, hogy van még esélyük a jó oldalra állni, mert jelenleg kizárólag Oroszország küzd a gonosz ellen. Így azoknak az amerikai hazafiaknak, akik újból naggyá akarják tenni országukat, csatlakozniuk kellene az orosz harcosokhoz, mielőtt még nem késő - hangoztatják a filmben.

A képsorok nem hagynak kétséget afelől, hogy a csatlakozáshoz a Wagner zsoldoscsapat kínálja a legjobb lehetőséget. A gonosz pedig nem más mint az ukrán szélsőjobboldali csoportok, amelyeket Moszkva náciknak, vagy fasisztáknak nevez.

A film eredete azonban nem igazolható, így azt sem tudni, hogy valamilyen elszigetelt, amatőr próbálkozásról van-e szó, vagy tényleg a Wagner-csoport lehetett a megrendelő.

A Szíriában, Afrikában és most Ukrajnában kétes hírnevet szerzett magánhadsereg már Szerbiában is próbált új tagokat gyűjteni, ami ellen a belgrádi kormány határozottan tiltakozott.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×