eur:
393.33
usd:
367.64
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Hawker Hurricane Mk IV. második világháborús brit vadászrepülőgép
Nyitókép: Forrás: Twitter

Családi házra zuhant a világháborús vadászgép – videó

Egy cseh kisvárosban zuhant le a muzeális harci gép, amikor egy légi parádén tartott bemutatót.

Egy második világháborús, Hawker Hurricane Mark IV típusú vadászgép zuhant le a csehországi Cheb városában. Erról az Index számolta be, azt is megírva, hogy a pilóta életét vesztette, de rajta kívül nincs más áldozata vagy sérültje a tragédiának.

A portál a gép történetét is felidézi. Ezt a típust 1942–1944 között gyártották Nagy-Britanniában és kis számban a szigetországba menekült csehszlovák pilóták is repülték. A most szerencsétlenül járt gépet a brit hadsereg hagyta 1946-ban Palesztinában. Évekkel később egy izraeli roncstelepről került elő, majd visszavitték Nagy-Britanniába, ahol teljesen helyreállították és repülőképes állapotba hozták. Ezt követően került a prágai repülőmúzeum tulajdonába.

A baleset idején egy olyan pilóta vezette, aki korábban sokat repült Mig-21-es vadászgépeken, majd pedig Boeing 737-es utasszállítókon. Gyakorlott, jól képzett repülőnek számított. A tragédia oka egyelőre nem ismert.

A gép utolsó repüléséről készült videón az látszik, hogy a Hurricane egy forduló után egyre gyorsabban veszti a magasságát míg végül lezuhan.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Portfólióépítés mesterfokon - interaktív, online előadás

Portfólióépítés mesterfokon - interaktív, online előadás

Azok számára, akiknek fontos a pénzügyi stabilitás és hosszú távú megtakarítás, a portfólióépítés egy olyan művészet, amelyet érdemes mesterfokon elsajátítani. A jó portfólió nem csupán egyetlen eszközosztályra korlátozódik, hanem többféle instrumentumot kombinál, hogy maximalizálja a hozamot és minimalizálja a kockázatot. Soron következő online előadásunkon áttekintjük, hogy mire érdemes figyelni a portfólióépítés során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×