eur:
388.52
usd:
360.61
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
A Maxar Technologies által közreadott műholdfelvételen orosz páncélozott katonai járművek körülbelül 12 km hosszú konvoja halad dél felé Velikij Burlukban, a kelet-ukrajnai Harkivtól keletre 2022. április 8-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Maxar Technologies

Azonosították, merre jár az újabb nagy orosz harcjárműkonvoj – videó

Az egyik közösségimédia-portálon terjedt el egy videó, amelyen orosz katonai járművek hosszú sora látható.

A felvétel Matvejev Kurgan, az oroszországi rosztovi régióban található település közelében készült, és a CNN által megerősített adatok szerint a járművek északnyugat felé haladnak, a Donbász régió irányába.

Egy magas rangú ukrán tisztségviselő kijelentette, hogy az orosz offenzíva az ukrajnai Donbász régióban "már elkezdődött", figyelmeztetve arra, hogy Oroszország folytatja az erők összegyűjtését a térségben.

Matvejev Kurgan település a Google Térképen
Matvejev Kurgan település a Google Térképen

Vagyim Denysenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója az országos televízióban a CNN tudósítása szerint azt mondta: "Meg kell értenünk, hogy ez nem a február 24-i offenzíva megismétlődése lesz, amikor az első légicsapások és robbanások megtörténtek és kimondtuk, a háború elkezdődött. A nagy offenzíva de facto már elkezdődött", habár még nincsenek olyan nagy csaták, amelyek bekövetkeztéről annyit beszéltek az elmúlt napokban.

Mint ismert, ukrán és nyugati tisztviselők is felhívták a figyelmet, hogy az oroszok Kijev régiójából a keleti Donbászba csoportosítják az erőiket és egy jelentős méretű támadásra készülhetnek.

Korábban egy orosz harci járművekből álló konvojt megfigyeltek Harkiv közelében is, ez mintegy 12 kilométer hosszan nyúlt el.

(A nyitóképen: A Maxar Technologies által közreadott műholdfelvételen orosz páncélozott katonai járművek körülbelül 12 kilométer hosszú konvoja halad dél felé Velikij Burlukban, a kelet-ukrajnai Harkivtól keletre 2022. április 8-án.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×