eur:
397.58
usd:
371.76
bux:
70467.39
2024. június 21. péntek Alajos, Leila
Perth, 2016. május 15.A Perth Nemzetközi Repülőtér által közreadott képen a világ legnagyobb légi járműve, az ukrán Antonov An-225 Mrija (Álom) típusú teherszállító repülőgépe landol 117 tonnás rakományával, egy turbinával a nyugat-ausztráliai Perth-ben 2016. május 15-én. A modell 640 tonnás maximális felszálló tömegével jelenleg a világ legnagyobb teherbírású repülőgépe, amely 250 tonna hasznos teher szállítására képes. (MTI/EPA/Perth Repülőtér/Tony McDonough)
Nyitókép: TONY MCDONOUGH

Tényleg megsemmisült a világ legnagyobb repülőgépe - videó

Egy orosz stáb az ukránokat hibáztatva a roncsokról mutatott felvételeket.

Egy hosztomeli repülőtéren forgató orosz stáb bemutatta a világ legnagyobbjának tartott repülőgép, a Mrija névre "hallgató" Antonov 225-ös szállítórepülő roncsait, ami a repülőtérért folytatott orosz-ukrán harcok legnagyobb vesztesége - olvasható a hvg.hu cikkében.

Korábban még reménykedni lehetett benne, hogy a harcokat túléli az orosz gyártmányú, de ukrán gép, ám a felvételek kizárják ezt. Samu Ádám, az AIRportal főszerkesztője az InfoRádióban azt mondta, a légi jármű akár egy vasúti kocsi szállítására is alkalmas volt, megsemmisülésének lehetőségét pótolhatatlan veszteségnek nevezte.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Daily Overview (@dailyoverview) által megosztott bejegyzés

Az orosz riporter egyébként ennek felelősségét az ukrán tüzérség nyakába varrja.

Címlapról ajánljuk
Kórházi adósságrendezés: a beszállítók szerint ez csak vízcseppnyi segítség

Kórházi adósságrendezés: a beszállítók szerint ez csak vízcseppnyi segítség

Megjelent a jogszabály, újabb 41 milliárd forintot kapnak a kórházak adósságrendezésre. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő adatai szerint azonban még így is ugyanennyi adósságuk marad az intézményeknek, és havonta további 12-13 milliárd forinttal emelkedik. Az Orvostechnikai Szövetség érteni véli a Pénzügyminisztérium álláspontját. A Magyar Kórházszövetség a költségvetésbe írt garanciákat szeretne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.21. péntek, 18:00
Ferencz Orsolya
űrkutatásért felelős miniszteri biztos
Most érdemes aranyba fektetni?

Most érdemes aranyba fektetni?

Az elmúlt hetekben kockázatvállalóbbak lettek a befektetők, így az alapvetően biztonságos menedéknek számító nemesfémek nyomás alá kerültek. Az esést követően azonban már látszik a fordulat a nemesfémpiacon: a tőzsdei hangulat romlásával, valamint a gazdasági és politikai bizonytalanságok felerősödésével pedig újra az arany és az ezüst felé fordulhatnak a befektetők. Éppen ezért megnéztük, hogy mit mutatnak most a grafikonok a két nemesfém esetében, valamint azzal a kérdéssel is foglalkoztunk, hogy érdemes lehet-e beszállni a mostani szinteken az aranyba és az ezüstbe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 21. 10:50
×
×
×
×