eur:
388.9
usd:
363.08
bux:
68275.9
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A koronavírus-járvány ellen elrendelt intézkedések miatt néptelen utcán kel át egy ultraortodox zsidó férfi az izraeli Bné-Berakban a pészah ünnep kezdetének napján, 2020. április 8-án.
Nyitókép: Oded Balilty

Izrael felhagy a védettségi igazolványokkal

Az elsők között vezették be a passzust, amelyet ma már kevesen igényelnek.

Naftali Bennett miniszterelnök személyesen jelentette be, hogy megszűnik a védettségi igazolvány, melyet Izrael az elsők között vezetett be a Covid-járvány idején. „Az elsők voltunk a cselekvésben, és most fokozatosan feloldjuk a korlátozásokat” – hangsúlyozta a szivárványkoalició miniszterelnöke, aki arra hivatkozott, hogy csökken a fertőzések száma és a megbetegedések is egyre kevésbé súlyosak a koronavírus-járvány miatt – szemlézi a Hvg.hu az Voice of America cikkét.

A lap felidézi, hogy amikor az omikron variáns megjelent Izraelben is, Naftali Bennett kormányfő szinte minden utazást betiltott az országban, ami számos tiltakozást és tüntetést generált a zsidó államban. Szabadság konvoj indult például Jeruzsálembe is, hogy kanadai mintára tiltakozzon a korlátozások ellen.

Kezdetben zárt térben a védettségi igazolvány Izraelben jóformán kötelező volt, de február elején már csak éjszakai szórakozóhelyeken és sportcsarnokokban kérték a meglétét. Izrael oltottság tekintetében az élvonalban van az egész világon. Még a korábbi miniszterelnök, Benjamin Netanjahu szerzett nagy mennyiségű Pfizer-oltóanyagot abban az időszakban amikor az még hiánycikk volt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×