eur:
394.34
usd:
369
bux:
65310.1
2024. április 23. kedd Béla
Bill Gates, a Microsoft amerikai szoftvergyártó cég alapító elnöke a Világgazdasági Fórum 49. davosi találkozójának nyitónapján, 2019. január 22-én. A névadó svájci nonprofit alapítvány szervezte négynapos tanácskozáson a világ vezető politikai, társadalmi és gazdasági döntéshozói a legégetőbb globális kérdéseket vitatják meg, illetve határozzák meg a jövőre vonatkozó legfontosabb feladatokat.
Nyitókép: MTI/EPA-KEYSTONE/Gian Ehrenzeller

Bill Gates meglepő kijelentést tett a koronavírus-járványról

Az utolsó nagy járvány lehet a Covid-19 pandémia, mellyel az emberiségnek szembe kell néznie, ha megfelelően felkészül a következő patogén-fenyegetésre – írja Bill Gates új könyvében.

Bill Gates új könyve, a Hogy akadályozhatjuk meg a következő pandémiát (How to Prevent the Next Pandemic) májusban jelenik meg. A Microsoft-alapító blogján írt könyvének tartalmáról; többek közt azt írja egy bejegyzésben, hogy szerinte „nem kell ezt még egyszer végigcsinálnunk” – idézi a milliárdost a Portfolio.

Gates már 2015 óta foglalkozik annak a veszélyével, melyet egy vírusos világjárvány okozhat az emberiségre nézve, többek közt az alábbi javaslatokat tette, hogy ne kelljen ezzel ismét szembenézni:

  • a háborús hadijátékokhoz hasonló, szimulált védekezési gyakorlatok járványokkal szemben,
  • az egészségügyi rendszerek fejlesztése, különösen a feltörekvő országokban,
  • globális patogénmegfigyelő rendszerek kiépítése,
  • innováció támogatása a diagnosztikában, kezelésben, oltatásban.

Részletesebb javaslatokat Gates a könyvében fogalmaz majd meg, mindenesetre úgy véli, hogy most az emberiség oldalán van a momentum és „ha a megfelelő döntéseket és befektetéseket tesszük, a Covid-19 lehet az utolsó pandémia”.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×