eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A német légierő Airbus A400M szállítórepülőgépe felszáll a Hannover közelében fekvő wunstorfi légitámaszpontról 2021. augusztus 16-án. A német hadsereg el akarja kezdeni a német állampolgárok, helyi segítőik és családtagjaik kimenekítését Kabulból, miután előző nap tálib fegyveresek behatoltak az afgán fővárosba és elfoglalták az afgán kormányerők által elhagyott kormányzati intézményeket. A tálibok a főváros valamennyi területét ellenőrzésük alá vonták és Asraf Gáni afgán elnök is elhagyta az országot.
Nyitókép: MTI/AP/dpa/Hauke-Christian Dittrich

Több érintett is cáfolja az ukrán gép tálib elrablását

Az ukránok csak "szemléltetni" akarták, hogy milyen nehéz a helyzet.

Mint az Infostart is hírül adta, az ukrán külügy beszámolt egy repülőgépről, amelyet a tálibok megkaparintottak Afganisztánban, és Iránba repültek vele.

Az eset azonban több érintett szerint sem történt meg - olvasható a Telex összefoglalójában -, Irán és az ukrán külügy ugyanis kisvártatva közölte, nem történt gépeltérítés vagy foglalás, csak egy félreértés, amely szerint az ukrán kormány az evakuálási nehézségeket akarta szemléltetni.

Első körben az iráni Polgári Légiközlekedési Szervezet adott ki közleményt az üggyel kapcsolatban, melyben tagadta, hogy ismeretlen fegyveresek elloptak és Iránba vittek egy gépet. Mint írták, egy ukrán gép valóban ment Iránba, ám ez csak feltankolt Mesedben, aztán repült is tovább Kijevbe. Később aztán Oleg Nikolenko, az ukrán külügy szóvivője is megszólalt, ő az RBC-Ukraine beszámolója szerint azt mondta, hogy sem Kabulban, sem máshol nincsenek eltérített ukrán gépek, az erről szóló beszámolók tévesek. Nikolenko azt is hozzátette, hogy minden evakuálásra szánt gép rendben hazatért, és három géppel eddig 256 embert tudtak kimenteni Afganisztánból.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×