eur:
393.35
usd:
368.06
bux:
65963.59
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: pexels

Ismét szesztilalom az Egyesült Államokban

Megelégelték a repülős incidenseket.

A Southwest légitársaság után már az American Airlines járatain sem árusítanak alkoholt a légiutas-kísérőket ért támadások miatt.

„A légiutas-kísérők minden nap a frontvonalban állnak. Nemcsak az utasok biztonságát szavatolják, hanem eloszlatják félelmeiket, és érvényesítik a szövetségi irányelveket, köztük az arcmaszk viselését. Az elmúlt héten azonban egyesek nyugtalanító helyzeteket teremtettek a repülőgépek fedélzetén. Hadd legyek egyértelmű: az American Airlines nem tolerálja a személyzetünkkel szembeni bántalmazást vagy rossz bánásmódot” – mondta Brady Byrnes, az American légiutas-kiszolgálásért felelős igazgatója az Index írása szerint.

A Southwest egyik légiutas-kísérőjét nemrégiben olyan súlyosan bántalmazták, hogy elvesztette két fogát. A 28 éves Vyvianna Quinonez egy Sacramentóból San Diegóban tartó járaton amiatt háborodott fel, hogy megkérték, csatolja be biztonsági övét. A támadót végül egy másik utas fékezte meg, majd leszállás után egy járőr kísérte le a gépről, és rögtön letartóztatták testi sértésért.

Néhány nappal korábban a Szövetségi Légügyi Hivatal 52,5 ezer dolláros (15 millió forintos) bírságot szabott ki egy utasra, aki tavaly decemberben a Delta egyik járatán megpróbálta kinyitni a pilótafülke ajtaját, és kétszer arcon ütött egy légiutas-kísérőt.

A Southwest járatain mintegy másfél hónap alatt 477 alkalommal regisztráltak helytelen viselkedést az utasok részéről.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×